Încărcarea telefonului mobil nu este deloc atât de simplă precum pare! Majoritatea își lasă dispozitivele smart la încărcat peste noapte, tocmai pentru a avea bateria încărcată dimineața, însă nu este deloc indicat.
Chiar dacă mulți îl consideră un pas banal, de încărcatul telefonului pot depinde multe aspecte.
Dacă nu știai, nu este bine să lași bateria să ajungă la pragul de încărcare de 100%.
Telefoanele mobile fac parte din viața noastră, iar în prezent, este dificil să te descurci fără acest mic dispozitiv.
De obicei, atunci când cumperi un telefon nou, îți propui ca acesta să reziste cât mai mult.
Ei bine, de durata de viață a telefonului mobil suntem direct responsabili, și, în special, de durata de viață a bateriei sale. În prezent, bateria telefonului este sigilată în carcasa telefonului, astfel că îndepărtarea sa este imposibilă, iar înlocuirea ei este mult mai complicată.
Bateria telefonului, la fel ca orice altă componentă a acestuia are o durată de viață.
Trebuie să știi că, uneori, durata de viața a bateriei poate fi prelungită sau scurtată în funcție de acțiunile tale.
Persoanele care dețin un telefon mobil de multă vreme, sigur au observat că bateria nu mai rezistă la fel de mult ca la început. Conform specialiștilor, bateria unui telefon funcționează la capacitate maximă timp de un an și jumătate.
După această perioadă, bateria va avea nevoie să fie încărcată mult mai des, lucru care te va incomoda pe tine, dar va distruge și telefonul mobil, în timp.
Această greșeală duce la scurtarea duratei de viață a bateriei unui telefon este chiar modul de încărcare. Astfel, dacă lași telefonul să se încarce până la 100%, bateria acestuia va fi distrusă, conform Fanatik.ro.
Experții în tehnologie consideră că deteriorarea bateriei poate fi prevenită într-un mod foarte simplu.
În loc să lași telefonul să ajungă la 100%, îi poți încărca până la maxim 85%, pentru că în acest fel, nu se vor epuiza ciclurile de încărcare.
În cazul în care preferi să îl încarci complet, asigură-te că dezactivezi notificările și accesul la locație pentru a nu fi afectată prea mult bateria.
La fel de dăunătoare precum încărcarea completă a telefonului este și descărcarea sa.
Multe persoane folosesc telefonul mobil până când bateria acestuia ajunge la 10%, poate chiar 5%, iar acest lucru, de asemenea, scurtează durata de viață a bateriei.
Citește și Fără telefoane mobile la şcoală. Guvernul impune interdicţia după un raport UNESCO
Specialiștii recomandă ca dispozitivul smart să fie pus la încărcat atunci când bateria lui ajunge la 25%.
Astfel, bateria nu se va descărca definitiv, iar încărcarea nu va afecta durata de viață a acesteia. Deci, dacă ești atent cu bunurile tale, cu siguranță te vei bucura de acestea pentru o bună perioadă de timp.