Psihologul Radu Leca a dezbătut o problematică extrem de populară în acest moment. Acesta a fost contactat de jurnaliști pentru a dezvălui care este motivul pentru care știrile și articolele ce tratează subiecte precum infidelitatea și trădarea în relațiile de cuplu sunt atât de citite, în special în timpul sezonului cald și canicular. Psihologul ne-a oferit o perspectivă detaliată asupra motivelor psihologice care determină un număr tot mai mare de oameni să fie atrași de aceste subiecte. Iată care sunt, din punct de vedere psihologic, motivele care stau la baza interesului crescut pentru articolele ce abordează teme de infidelitate, înșelat și trădare în cuplu.
„Din punct de vedere psihologic, avem o explicație simplă, care contează mai ales pentru persoanele peste 40 de ani. Pentru această categorie de persoane explicația este simplă și favorabilă noțiunii de înțelegere concretă a relației de cuplu. Cu cât ele sunt mai triste, cu atât se pune baza unei noțiuni egale, respectiv de responsabilitate în interiorul cuplului. Se pare că, modalitatea prin care noțiunea de a înșela și a trăda se realizează a devenit din ce în ce mai înaltă, din punct de vedere cognitiv. Automat, știrea trebuie să fie una cu un potențial emoțional cât mai ridicat, în așa fel încât suferința să fie vizibilă.
Datorită faptului că, din punct de vedere elementar, avem de-a face cu un conglomerat de emoții, care vin din spațiul online către realitate, oamenii nu mai sunt atât de aplecați asupra relației de cuplu. Prin urmare, specialiștii merg pe ideea, de-a dreptul brutală, din punctul meu de vedere, aceea că o poveste lacrimogenă despre înșelare, trădare, amintiri va deveni una de succes, mai ales pentru cuplurile care se căsnesc să rămână împreună. Trebuie specificat un singur lucru foarte simplu: În momentul în care un cuplu se bazează pe povești emoționale, ca să rămână împreună, înseamnă că acel cuplu, de mult timp nu mai este împreună”, a spus psihologul Radu Leca.