Anul școlar a început de aproape două săptămâni, iar cei mai mulți dintre elevii din România fac cursuri online. Cu toate astea, unele cadre didactice susțin că nu pot face față acestui lucru. Conform directorului unei școli, unii profesori care predau materii de examen nu vor să fie filmați, motiv pentru care refuză să predea online.
„La o clasă elevii au acces la învățământ sincron și un profesor nu a vrut să fie filmat și e dreptul lui, pentru ca acele lecții să nu apară în spațiul public, ca acele imagini să nu fie analizate tendențios de părinți, ca telespectatori. Vedeți la lecțiile sincron câte turbulențe apar cu hacker care distrug orele”, a spus Lăcrămioara Petcu.
La o școală gimnazială din București, din sectorul 3, copiii care stau acasă nu fac cursuri online, motiv pentru care părinții au depus mai multe sesizări. Părintii susțin că profesorii se plâng că nu pot face față și nu pot fi atenți și la copiii din clasă și la cei de acasă.
„Mulți nu vor să fie filmați, nu avem o problemă cu ei, camera poate să filmeze tabla, noi vrem să vedem și să auzim ce se predă, nu-i filmează nimeni pe ei”, a spus mama unui elev.
Unii profesori susțin că le trimit elevilor de acasă mesaje pe telefon cu temele pe care trebuie să le facă. O profesoară din Argeș a declarat că nu dorește să facă cursuri online pentru că vrea să-și protejeze datele cu caracter personal.