Dosarul penal a început în octombrie 2016 când un fost director din Petromservice, Sorin Mihai, a făcut un denunț la DNA. Sorin Mihai a spus în denunț că Liviu Luca l-a abordat în 2005 și i-a cerut să închirieze prin Petromservice o locuință de serviciu în București. Denunţătorul a mai povestit procurorilor că tot Liviu Luca i-a precizat ce locuinţă trebuie să închirieze, spunându-i, totodată textual, că aparține numitului Mugur Isărescu „prin interpus”.
Sorin Mihai spunea că a mers și a verificat un apartament din zona str. Sf Vineri, din București, locuință pe care Petromservice a închiriat-o pentru 3-4 ani la o chirie de câteva mii de euro pe lună, fără însă să o folosească efectiv niciodată. Petromservice închiriase oficial un apartament de pe strada Sf Vineri din București deținut atunci în acte de cetățeanul englez Alexander Dembitz. Doar că Dembitz achiziționase în 2002 apartamentul de la Mugur Isărescu și de la fiica acestuia Lăcrămioara Isărescu. Perioada când s-a închiriat acea locuință de la interpusul lui Isărescu coincide cu cea în care Liviu Luca și Petromservice controlau fosta bancă Romexterra, potrivit România TV.
Denunțătorul a susținut la DNA că demersul lui Luca de a închiria un apartament de la Isărescu s-ar fi făcut tocmai pentru a obține mai ușor avizele BNR necesare modificărilor de la Romexterra. Jurnaliştii de la sursazilei, citaţi de România TV, spun că dosarul a fost clasat asta pentru că Procurorii nu au găsit o legătură între banii de chirie ajunși la familia Isărescu și avizele date de BNR pentru Romexterra .