„La noi măsurile au început să dea roade, am intrat într-o fază de platou și o ușoară scădere. Am început să avem locuri în spitale. În spitalul nostru sunt vreo 30 de locuri și în cele suport încă pe atât. În schimb, avem cazuri severe și foarte severe de pacienţi cu Covid, care stau cu patologie la domiciliu și vin cu patologie avansată, în care plămânul e două treimi distrus”, a spus Cristian Oancea, la Digi24.
Managerul Spitalului a adăugat că mare parte din aceste cazuri severe sunt înregistrate în rândul tinerilor. „În special tineri și se pare că în ultimul timp, avem pacienţi cu Covid cu mai multe afecțiuni neurologice și oculare. Obezitatea e un factor de risc des întâlnit la aceste cazuri”, a mai spus Oancea. El a explicat și care sunt aceste afecțiuni: „ochi confuzi, tulburări oculare, văd pete, câteodată văd alb-negru, diverse afecțiuni”.
Medicul spune că oamenii trebuie educați astfel încât să înțeleagă că dacă au simptome de COVID care nu trec repede, trebuie să meargă la spital. „Când un pacient are febră și nu se remite, ar trebui să sune la 112 sau să se adreseze spitalului. Când disfuncția respiratorie e avansată, e într-o formă severă. Observăm că mai nou familia sau cei care sunt lângă el îl aduc mai „cu forța”, pentru că-și dau seama că nu se simte bine”, a transmis Cristian Oancea.