Thomas Bordage lucrează la un magazin Apple din capitala franceză şi a explicat că a primit o convocare în care nu era menţionat motivul întrevederii prealabile. În cadrul întâlnirii – care a fost „puţin tensionată”, potrivit spuselor sale, i s-a reproşat că şi-a părăsit postul cu o întârziere de 20 de minute, considerate minute suplimentare nejustificate, dar care, în opinia sa, sunt un lucru obişnuit.
Bordage, membru al sindicatului SUD, susţine că această convocare este, în realitate, legată de procedurile judiciare iniţiate de sindicat care au determinat un tribunal din Paris să interzică, la mijlocul lunii martie, ca Apple să-şi pună angajaţii să lucreze după ora 21.00 în şapte magazine.
Salariatul a fost, de asemenea, unul din liderii unei greve la care participarea angajaţilor a fost relativ scăzută, dar care a fost extrem de mediatizată la momentul lansării iPhone 5, în septembrie.
Bordage a precizat că are statut de angajat protejat datorită funcţiei sale de consilier salariat (asistându-i pe salariaţi în timpul întrevederilor lor cu angajatorii). Acest statut face ca firma Apple să fie nevoită să obţină autorizaţie de la inspecţia muncii în caz de concediere.
Într-un pliant distribuit de salariaţi la intrarea în magazinul parizian cu puţin timp înainte de întrevederea lui Bordage, sindicatul SUD a atenţionat Apple că dacă va avea „ideea bizară de a-l concedia pe colegul nostru”, atunci compania se va expune unui „conflict inedit”.