Potrivit directorului Salinei Ocna Dej, Georgel Mihuţ, nemulţumirile angajaţilor au fost discutate, urmând ca până în data de 16 iulie să fie formulată o propunere, anunţă Agerpres.
La rândul său, Daniel Protocozan, unul dintre reprezentanţii muncitorilor, a declarat că greva a fost una spontană şi că nu a fost organizată, iar nemulţumirile oamenilor vizează condiţiile salariale şi pe cele de muncă.
Muncitorii sunt nemulţumiţi de faptul că anul acesta salariile le-au fost micşorate cu 16% faţă de anul 2013. La rândul său, conducerea sucursalei Salina Ocna Dej a explicat că anul trecut a fost înregistrată cea mai mare producţie de când există exploataţia de sare, ceea ce a dus în mod logic la creşteri salariale, care anul acesta nu se pot menţine, deoarece producţia nu s-a păstrat la acelaşi nivel.
Potrivit directorului Georgel Mihuţ, conflictul s-a încheiat după discuţiile avute cu muncitorii pe parcursul zilei, iar cei peste 60 de muncitori din schimbul de noapte şi din schimbul de dimineaţă, care se blocaseră în subteran, au plecat acasă.
„Activitatea va fi reluată şi vom discuta despre răspunsurile care li se vor da referitor la nemulţumirile pe care le au legat de asigurarea salariilor lor”, a spus Mihuţ.
Vizita directorului general al Societăţii Naţionale a Sării, Aurel Bucur, care ar fi trebuit să sosească sâmbătă la Cluj, a fost anulată.