Muntele Olimp, loc sacru de pelerinaj. De ce este special pentru Google

Muntele Olimp este elebrat de google cu un doodle special pe 2 august. Muntele Olimp, cel mai înalt din Grecia, este celebrat astăzi de Google printr-un Doodle. Motorul de căutare pe internet marchează data de 2 august, cea la care s-a făcut, în 1913, prima ascensiune a Muntelui Olimp.
Romania TV
02 aug. 2018, 06:22
Muntele Olimp, loc sacru de pelerinaj. De ce este special pentru Google

Muntele Olimp este cel mai înalt munte din Grecia și este situat la granița cu Macedonia. În lumea antică, acest munte a fost asociat cu lumea puternică a zeilor.

Google Doodle Muntele Olimp, 2 august. Google are un Doodle special joi, 2 august 2018, cu referire la Muntele Olimp. 

Google marchează prima ascensiune a celui mai înalt munte din Grecia. Prima echipă care a ajuns, oficial, în vârf a fost compusă din Christos Kakalos, Frédéric Boissonas şi Daniel Baud Bovy. Muntele Olimp este cel mai înalt munte din Grecia – 2.917 m. Cel mai înalt vârf al Olimpului este Mytikas – 2.917 m.

Muntele este situat în Grecia continentală, la aproximativ 100 de km de Salonic, al doilea oraş ca mărime al Greciei.

Denumirea de „Olimp” este destul de populară pentru aceste forme de relief. În afară de muntele din Grecia, mai există munţi cu acelaşi nume în Cipru, în Utah, Washington şi lângă San Francisco (SUA).

Originea numelui înseamnă plin de lumină, fiind analog cerului, locuit de zei, semizei, copii zeilor și servitorii acestora. În mitologia greacă, Olimpul este lăcașul zeilor panteonului antic grecesc. Olimpul era considerat lăcașul zeilor, este însă este greu de spus ce însemna în acele vremuri cu adevărat „Olimpul”.

Ceea ce face special acest munte este faptul că a fost ales de zei pentru ca o lume mai puternică să fie creată. Legendele spun că din acest motiv a fost creat orașul Dion, care și în ziua de astăzi poartă o încărcătură energetică uriașă. Acest oraș există și în ziua de astăzi și a devenit un loc sacru, de pelerinaj și unde lumina sacră a vizitatorilor din alte lumi se intersectează cu tradițiile unui popor plin de mister.

Chiar și Alexandru cel Mare a vizitat Dion înainte de a începe faimoasa campanie de cucerire a Asiei. Aici s-a încărcat cu energia pură pe care zeii au implantat-o unui loc sacru, care inițial s-a dorit a fi obârșia omului puternic. Istoria ne mai spune că numeroase flash-uri de lumină și furtuni puternice s-au produs în acea perioadă pe Muntele Olimp. Din această cauză, există numeroși oameni de știință care au făcut legătura între civilizația olimpienilor, zeii care trăiau pe acest munte și succesul pe care l-a avut Alexandru cel Mare.

Interesant este faptul că niciodată nu au fost descoperite urmele acestei civilizații extraterestre de pe Muntele Olimp, dar există numeroase relatări despre fenomene stranii și inexplicabile care se produceau în antichitate chiar în vârful muntelui. Mingi de foc, sunete asurzitoare, lumini puternice și energii inexplicabile sunt doar câteva dintre faptele stranii care însoțesc cele mai interesante fapte despre istoria acestui munte. În ziua de astăzi, putem să interpretăm istoria într-un mod diferit și putem să înțelegem că pe Muntele Olimp au ajuns diverse nave extraterestre, care au transportat entități supranaturale, care probabil veneau din lumi atât de îndepărtate de a noastră. Oamenii din acele vremuri, din lipsa de informație, i-au considerat niște zei, cu puteri divine, dar în realitate nu erau decât entități provenite din vastul Univers.

Timp de mai multe decenii, istorii au interpretat legendele din Olimp precum simple fabulații, dar în 1870, când arheologul german Heinrich Schleimann a descoperit Troia, perspectiva s-a schimbat brusc. Legendele s-au transformat în fapte istorice și astfel s-au născut extrem de multe întrebări. Cine au fost acești zei care interacţionau în diverse moduri cu oamenii? Care a fost scopul lor pe Terra și de ce au ales să plece în cele din urmă?

Oracolul din Delphi

O altă descoperire marcantă care i-a împins pe istorici să creadă în veridicitatea poveștilor de pe Muntele Olimp este Oracolul din Delphi.

Conform mitologie, Zeus a trimis doi vulturi, unul zburând spre est, altul spre vest. Păsările avea menirea să găsească centrul Pământului. Când aceştia s-au întâlnit la Delphi, Zeus a aflat altfel că acolo este centrul Pământului. Omphalos, era întrecut o piatră conică, poziționată chiar la intrarea în templu pentru a marca “buricul” pământului.

Acolo a fost construit un oracol prin anumiți oameni aleși puteau comunica cu zeii. Nu se știe cum era posibil acest fapt, dar există păreri că acest oracol funcționa precum o stație de emisie recepție. O asemenea construcție era posibilă doar cu ajutorul unei civilizații extrem de avansate, fapt pentru care revenim la ideea de extratereștri.

Google Doodle Muntele Olimp, 2 august. Muntele Olimp este cel mai înalt munte din Grecia – 2.917 m. Cel mai înalt vârf al Olimpului este Mytikas (Nasul) (2.917 m).

Google Doodle Muntele Olimp, 2 august. Dat fiind faptul că poalele sale sunt plasate la nivelul mării, Muntele Olimp este unul dintre cei mai înalți munți ai Europei din punct de vedere topometric (diferența relativă dintre vârf și poale). Muntele este situat în Grecia continentală (40°05′N 22°21′E), la aproximativ 100 km de Salonic, al doilea oraș ca mărime al Greciei.

Google Doodle Muntele Olimp, 2 august. Muntele Olimp este vestit pentru marea varietate de plante, cu mai multe specii endemice. Flora, fauna și caracteristicile formațiilor geologice deosebite au determinat UNESCO să declare această regiune rezervație biologică.

Google Doodle Muntele Olimp, 2 august. Orice ascensiune pe Muntele Olimp începe din orașul Litochoro, numit și „Orașul Zeilor”.

Google Doodle Muntele Olimp, 2 august. Denumirea de „Olimp” este destul de populară. În afară de muntele din Grecia, mai există munți cu același nume în Cipru, în Utah, Washington și lângă San Francisco (SUA).

Google Doodle Muntele Olimp, 2 august. Prima ascensiune a avut loc pe data de 2 august 1913 și a fost făcută de Christos Kakalos, Frédéric Boissonas și Daniel Baud Bovy.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Andreea Esca a vorbit despre plecarea de la Pro TV: Ce plan de rezervă are prezentatoarea
Fanatik.ro
Când se spală în Săptămâna Luminată, fără să fie păcat. Zilele în care nu ai voie să faci nimic
Capital.ro
Lege nouă pentru proprietarii de apartamente. E nevoie doar de aprobarea asociației. Primăria îți permite
Playtech.ro
37.000 de lei de la stat pentru o maşină nouă. Programul Rabla 2025, ghid de finanţare
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Legăturile secrete ale Vaticanului cu OZN-urile, dezvăluite: Succesorul Papei Francisc este îndemnat să spună „adevărul”
wowbiz.ro
Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Radarul, înșelat de șoferi cu 10 lei. Trucul care face furori
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
kanald.ro
Vârsta de pensionare pentru femei ar putea fi redusă cu 3 ani și jumătate: Ce condiții există
Cancan.ro
Ce a făcut Tudor Duma, zis Maru, cu corpul lui Rareș Ion, înainte să îl părăsească. Detalii inedite din anchetă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care au pomi în curte. Ce trebuie să facă neapărat în luna aprilie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Fructul care îți curăță colonul, întărește inima și te scapă de pofta de dulce. Costă cât o pâine
MediaFlux
Zelenski l-a enervat iar pe Trump. Americanii au oprit brusc negocierile
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Reapare un ziar care ne-a lipsit: TROMBONUL PLEONAST – sub sloganul „Suntem redundanți, dar relevanți.”