Mustul, sursă de longevitate

Principalul ingredient ce stă la baza mustului, strugurii sunt vedetele acestui sezon. Prin procedeul de stoarcere al acestora se obține sucul delicios și plin de vitamine care se transformă treptat în vin. Știai că mustul nu este doar bun la gust, ci îți și menține sănătatea?
Alina Costache
25 sept. 2017, 06:16
Mustul, sursă de longevitate

Una dintre substanțele oferite de must este vitamina C, care are un rol important în menținerea ssitemului imunitar puternic, dar se regăsește de o potrivă și complexul vitaminic B, vitamina A. datorită conținutului intens nutritiv, mustul este considerat ca fiind un buchet de antioxidanți de primă clasă ce este capabil să țină celulele canceroase la distanță.

Mustul nu se fierbe

Este o licoare delicioasă ce se consumă imediat după zdrobirea strugurilor cu ajutortul stivuitorului sau chiar și a blender-ului doar după ce au fost scoși sâmburii în acest ultim caz.

Pentru a te bucura de toate vitaminele și beneficiile sale, se recomandă consumarea imediată a licorii. Oferă un efect revigorant organismului și ajută la o detoxifiera rapidă și ușoară atât timp cât nu adaugi zahăr la prepararea lui.

Te ajută să te menții în formă

Da, ai citi bine, mustul este indicat mai ales dacă vrei să scapi de câteva kilograme bune.

Efectul său depurativ și diuretic intens este responsabil de acest lucru, astfel vei observa cum se reduc centimetrii din jurul taliei și kilogramele de pe cântar văzând cu ochii.

Are efect antiageing

Tocmai cantitatea sa mare de antioxidanți și polifenoli joacă un rol esențial în menținerea sănătății celulelor și întârzie procesul de îmbătrânire prematură a organismului.

Este unul dintre secretele folosite în saloane pentru a oferi strălucire și elasticitate pielii, fiind de un real ajutor în cazul recuperării tegumentului în urma cicatricilor, a rănilor ce întârzie să se închidă.

Efectul tonic pe care îl are asupra pielii îl clasează în topul celor ma buen tratamente naturiste pentru frumusețea corpului.

Trebuie consumat cu precauție

Chiar dacă gustul său dulceag te îndeamnă să vrei mai mult, ține cont de faptul că poate să se transforme din leac foarte ușor într-un pericol pentru sănătatea ta.

Și asta datorită conținutului mare de tanini pe care îl are, această substanță fiind foarte puternică și putând să irite mucoasa intestinală. Acesta fiind motivul pentru care este recomandată consumarea lui înainte de a începe să fermenteze.

În cazul în care ai fost diagnosticat cu ciroză hepatică sau probleme la nivelul colonului este indicat să eviți această licoare, consumată în cantități mari, efectul său purgativ poate fi responsabil cu crearea anumitor dezechilibre în organismul uman.

Cum se ține cura cu must

Se bea un pahar de must zilnic, înainte de masă și se crește treptat doza până când ajungi la un litru jumătate de licoare. Mustul va mări rezerva de glicogen din ficat și va ajuta la o mai bună funcționare a acestuia.

Conținutul de săruri de fosfor ridicat din must îl transformă într-un aliat al activității intelectuale, dar și în afecțiuni precum tulburări alimentare, respiratorii și astenie.

Prin clăirea gurei cu must vei contribui substanțial la tratarea gingivitei.

Află cum poți slăbi cu ajutorul strugurilor AICI

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Condimentul care reduce colesterolul. Costă numai câțiva lei, se găsește în orice supermarket și ajută la menținerea echilibrului în corp
Capital.ro
Marele cutremur care va lovi România. Zonele din București care vor fi cel mai grav afectate
Playtech.ro
Înşelăciunea Kaufland face ravagii printre clienţi. Mesajul care ar trebui să îi pună pe gânduri pe cumpărători, ce date se cer
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Radarul de ultimă generație, instalat în România. Detectează de la 450 de km
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Orașele din România în care ninge în martie și în aprilie, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
CDU/CSU pe primul loc în exit-pollurile alegerilor anticipate din Germania
MediaFlux
Zelenski a CEDAT! Anunțul a uimit întreaga lume
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!