Reprezentanţii Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR) au declarat, pentru Mediafax, că au încheiat înscrierile pentru vizitele ghidate, în săptămâna dedicată programului „Şcoala altfel”, deoarece ghizii nu ar fi putut face faţă. Cei care doresc să viziteze muzeul o pot face, totuşi, dar nu vor avea parte de un ghid. Intrarea este gratuită la MNIR, pe 4 aprilie.
La Antipa, vedeta muzeelor bucureştene, încrierile s-au încheiat în urmă cu o lună, din cauza numărului mare de doritori. Personalul muzeului va lucra cu program prelungit, între orele 10.00 şi 20.00. Grupele de vizitatori cu ghizi se vor succeda la fiecare 15 minute în timpul întregii săptămâni. În total, 26 de muzeografi vor ghida vizitatorii veniţi din toată ţara.
La Muzeul Ţăranului Român nu a fost refuzat niciun grup. Până în prezent, vor vizita muzeul aproximativ 2.000 de copii din întreaga ţară. Copiii pot vizita muzeul, dar pot participa şi la ateliere de creativitate organizate de instituţie.
La Muzeul Satului, aproximativ 1.000 de copii vor participa la ateliere de modelaj, podoabe populare, măşti populare, împletit de sfoară, olărit şi icoane pe sticlă. Şi, pentru că, la Muzeul Satului, în ziua de 3 aprilie se suprapun programul rezervat şcolilor şi programul „săptămâna fără televizor”, organizatorii estimează că atunci vor fi gazdele a peste 5.000 de copii. Reprezentanţii Muzeului Satului au primit toate cererile şi au fost nevoiţi să spună „nu” doar înscrierilor la ateliere.
Reprezentanţii Muzeului Naţional de Artă a României au primit foarte multe cereri din partea şcolilor şi a trebuit să refuze unele dintre ele, încurajând profesorii să vină în altă şperioadă cu elevii. Miercuri, când va fi ziua cu acces gratuit la MNAR, reprezentanţii muzeului estimează că vor avea 600 de vizitatori. Acelaşi număr este estimat şi pentru restul săptămânii care este rezervată şcolilor.