Muzeul George Enescu va fi restaurat. Cât va plăti Ministerul Culturii

Muzeul George Enescu va fi restaurat. Casa Memorială de pe Calea Victoriei, unde a locuit marele compozitor, urmează să treacă printr-un amplu proces de consolidare. Scopul final este ca ansamblul să-și recapete strălucirea și titlu de unul dintre cele mai impunătoare palate din Bucureşti.
Alina Costache
10 aug. 2021, 17:57
Muzeul George Enescu va fi restaurat. Cât va plăti Ministerul Culturii
Muzeul George Enescu va fi restaurat

Muzeul George Enescu va fi restaurat. Lucrările vor intra în execuție în cea mai scurtă vreme, contractul fiind atribuit recent. Din trei ofertanți, Ministerul Culturii, în calitate de autoritate contractantă, a atribuit contractul firmei Eldiclau SRL din Craiova, prin licitație deschisă, contractul ce prevede restaurarea monumentului istoric.

Citeşte şi: Document oficial! Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Primăria Capitalei confirmă că Maricel Păcuraru a măcelărit o clădire dintr-o zonă protejată FĂRĂ AUTORIZAŢIE! Mogulul media riscă puşcăria!

Muzeul George Enescu va fi restaurat

Criteriul de atribuire a fost ”cel mai bun raport calitate-preț”, prețul contractului având o pondere de 60%. Valoarea contractului este de 5.551.211 euro, fără TVA, față de de valoarea estimată pentru lucrările la acest obiectiv care a fost de 6.328.884 euro, potrivit Arenaconstruct.ro.

Finanțarea obiectivului va fi realizată dintr-un împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Clădirile vor fi supuse, pe lângă un amplu proces de cercetare și analizare și unei restaurări și refaceri extensive a componentelor și detaliilor arhitecturale. Astfel, monumentul istoric și de arhitectură, de valoare națională și universală, își va recapăta titlul de una dintre cele mai frumoase construcții ale Bucureștiului.

Avionul lui Ceaușescu, donat de un american Muzeului Aviației Române

Singurul avion de pasageri construit în România – ROMBAC 1-11, folosit pentru zborurile oficiale ale lui Nicolae Ceaușescu, a fost donat în această dimineață, miercuri, 28 iulie, Muzeului Național al Aviației Române.

Prin actul de donație, adjudecatarul își exprimă intenția de a conserva piesa istorică, de a o alătura modelelor iconice care au jucat un rol important în istoria lumii, dând posibilitatea intrării în familia valorilor tehnice recunoscute pentru industria aeronautică.

Brian Hyndman a dat 120.000 de euro pentru avion, în luna mai a acestui an, în cadrul Licitației de Eleganță, la un eveniment organizat de Casa de Licitații A10 by Artmark, care a oferit platforma de licitație și suport logistic pentru adjudecarea aeronavei ROMBAC 1-11.

ROMBAC 1-11 sau Rombac One-Eleven a fost primul avion de pasageri cu reacție produs în România. Aeronava a fost construită la Întreprinderea de Avioane București, după licența avionului englez mediu curier BAC 1-11, produs între anii 1963-1982 de compania British Aircraft Corporation.

Aparatul are o lungime de 32,6 metri și o anvergură de 28,5 metri și poate transporta 119 pasageri. Propulsia este asigurată de două turboventilatoare cu dublu flux Rolls-Royce, care generează o forță de împingere de 6.000 kgf. Aeronava poate atinge o viteză maximă de 870 km/h și are o autonomie de 3.500 km.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea lumea la picioare până pe 2 martie 2025. Cinci nativi sunt plini de șansă
Capital.ro
S-a pus limită la autoturismele diesel. Decizia luată de UE pentru șoferii cu mașini pe motorină
Playtech.ro
Câte limbi se vorbesc în România? Sunt de ordinul zecilor. Idiş, chineza şi croata, printre graiurile surprinzătoare
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Vaticanul și OZN-urile: Este ascuns un secret despre extratereștri în misterioasele arhive ale Papei? „Cine suntem noi să închidem ușile?”
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Românii care au dreptul de a-și alege pensia. Ce spune, concret, legea
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Fiica Regelui imobiliarelor l-a tocmit pe celebrul Tarzan ca să răpească căţelul multimilionarului de la Braiconf! Martorul CANCAN a dat în vileag întregul scenariu
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Bucurie imensă pentru Călin Georgescu. Drum liber către Cotroceni. Au venit datele în seara aceasta
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
FCSB câștigă derby-ul cu Dinamo și revine pe primul loc în Superligă
MediaFlux
800 de LEI în PLUS la PENSIE! Cine BENEFICIAZĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!