Gigi Becali ar putea să-şi deschidă un muzeu în curtea vilei de la Pipera. Aurelian Anuşca, absolvent al facultăţii de arte plastice George Enescu din Iaşi, a scris pe adresa RomaniaTV.net pentru a anunţa că vrea să prezinte o lucrare care îl reprezintă pe Gigi Becali. Este vorba despre un bust al finanţatorului stelist, dar demersul nu constituie o premieră.
În 2013, Gigi Becali a avut parte de o mare surpriză. Un fan al său a venit în Capitală cu o statuie care înfățișează bustul latifundiarului din Pipera. Demersul artistic a fost explicat de omul cu pricina: „Gigi Becali este cel mai mare dintre românii aflați în viață!”. Originar din Zalău, județul Sălaj, admiratorul lui Gigi Becali s-a deplasat personal la București, după un drum de 8 ore, prezentându-i patronului Stelei cadoul special, la reședința acestuia din Aleea Alexandru. Pe spatele statuii inscripționate cu numele lui George Becali tronează și o vorbă de duh: „La țară înfloresc pomii, de acolo vin și domnii”. Iniţial, Gigi Becali a refuzat lucrarea: „Nu prea seamănă cu mine! O primesc dacă rămâi aici și o șlefuiești un pic, să-mi semene”. Artistul a ales ca model o poză din tinerețea lui Gigi Becali, astfel că replica nu a reprodus întrutotul aspectul fizic actual al afaceristului.
Gigi Becali a fost pictat de două ori de artistul plastic Ştefan Coman. În 2007, tabloul s-a numit „Pâinea lui Dumnezeu”, iar cel din 2008, „Napoleon”. „Am pornit de la o lucrare clasică cu Napoleon călare pe un cal alb, după ce mi-a venit ideea dintr-o emisiune TV. Am văzut acolo că Gigi Becali era comparat chiar cu Napoleon”, a precizat Ştefan Coman.
În 2010, preotul Daniel Teodorescu din Vadu Roşca, satul lovit în plin de inundaţii, a povestit cum a ajuns Gigi Becali să aibă o pictură de 2 metri pe 2 în Biserica Sfântul Gheorghe. Latifundiarul a donat câteva milioane de euro pentru construcţia bisericii şi s-a ales cu un tablou în care apare alături de familie. Pictura a fost realizata de Vasile Brânzan, care a pictat şi Palatul din Aleea Alexandru, nr. 1.
În Dolj, la Maglavit, printre cei care au contribuit la înfrumuseţarea sfântului lăcaş a fost şi Gigi Becali. El a plătit un pictor bisericesc, Niţu Roman, din Lugoj, judeţul Timiş, care a lucrat frescele din interiorul catedralei. În 2009, Gigi Becali era pictat pe votivul catedralei, în postură de ctitor, cu miniatura catedralei în mână.
Tabloul la care Gigi Becali ţine cel mai mult este cel realizat de Cristian Creangă. Acesta a avut ideea să realizeze un tablou extrem de rar, în care Gigi Becali apare alături de mama lui. „Am muncit aproape două săptămâni la el. Este realizat în ulei pe pânză, însă nu a fost nimic complicat”, a mărturisit Cristian Creangă.
În 2012, Gigi Becali a prezentat, în emisiunea „Ultima Oră” de la România TV, mai multe tablouri cu el primite de la oameni de-a lungul timpului. În picturi, patronul Stelei este Războinicul Luminii, ostaşul lui Hristos pe pământ sau chiar Moise, care desparte apele şi salvează poporul evreu.
„Aici e Sfântul Gheorghe cu capul lui Becali, cum omoară balaurul. Un pictor mă vede ca Moise, care taie apele cu toiagul şi salvează poporul evreu de egipteni. Aşa mă vede el pe mine, nu-l cunosc, mi l-a făcut cadou”, spune Becali, precizând că nu le ţine expuse pentru că le consideră „blasfemie”, dar că în viitor le va arăta urmaşilor săi.
Într-un alt tablou, el apare ca oştean al lui Hristos: „Ăsta îmi place, că nu e blasfemie. Orice om trebuie să fie ostaşul lui Hristos pe pământ. Mă vede ca pe un oştean al Domnului Hristos Împăratul şi uite oamenii cum se roagă pentru mine”.
Gigi Becali a fost pictat şi ca Războinicul Luminii, şi rugându-se la Cruce, cu Duhul Sfânt deasupra sa. Într-o altă pictură, el apare ca un apostol, alături de multe alte personalităţi din Politică. „Bogdan Olteanu, Năstase, Stolojan, apar la miştocăreală. Ia uite ce frumos e Becali!”, a spus finanţatorul stelist.