Nadia Comăneci, reacție tranșantă după ce o americancă i-a suflat medalia de bronz Anei Bărbosu în urma contestației

Multipla campioană olimpică Nadia Comăneci a avut o primă reacție, după finala la sol a probei de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, în care Ana Bărbosu a pierdut medalia de bronz în urma unei contestații.
Alina Costache
06 aug. 2024, 08:54
Nadia Comăneci, reacție tranșantă după ce o americancă i-a suflat medalia de bronz Anei Bărbosu în urma contestației
Nadia Comăneci, reacție după ce Ana Bărbosu a rămas fără medalia de bronz

Ana Maria Bărbosu a urcat pe podium pentru doar 30 de secunde, după finala la sol a concursului de gimnastică artistică de la JO 2024, dar a pierdut medalia de bronz în urma contestației SUA. Nadia Comăneci spune că la exercițiul sportivei Jordan Chiles a contat nota de la dificultate.

„La americancă a contat nota de la dificultate, dar nu poţi să faci contestaţie la nota de execuţie. Asta este regula”, a spus fosta mare gimnastă Nadia Comăneci, potrivit Agerpres.

Citește și: PARIS 2024. Fabrica de medalii rămâne pe zero. Ana Maria Bărbosu a câștigat medalia de bronz la sol pentru 30 de secunde, dar a fost depăşită după contestația americancei!

Multipla campioană olimăică a discutat după finală cu șefa arbitrelor pentru a înțelege și de ce Sabrinei Vionea i-a fost scăzută nota.

„Vă spun ce s-a întâmplat, pentru că am fost la arbitra şefă ca să înţeleg de ce i s-a făcut această deducţie de 0,1 Sabrinei Voinea. Au zis că au o fotografie cu o bucăţică mică a călcâiului ei, care a ieşit un pic afară din linie, ceea ce eu nu am văzut. Dar au revăzut fotografia şi am înţeles că la valoare, la dificultate, în prima zi a avut din şase dificultate, astăzi i-au dat din 5,9. Am făcut asta ca să înţeleg, pentru că ştiam că toată lumea vine să mă întrebe”, a explicat ea.

Președinta de onoare a Federației Române de Gimnastică a declarat că este foarte mândră de evoluțiile gimnastelor române la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Dar vreau să spun că sunt mândră de aceste fete care au concurat fabulos şi exerciţiile la sol au fost fantastice astăzi. Mă bucur enorm, sper că toată lumea acasă s-a bucurat să vadă această finală şi sper ca aceşti copii vor continua şi vor motiva generaţia de astăzi”, a mai afirmat Nadia Comăneci.

Citește și: Camelia Voinea anunţă retragerea din sport a fiicei sale, Sabrina, după umilința de la JO 2024: „Aici am întrerupt gimnastica! Atât am putut suporta!”

Într-o postare pe rețelele de socializare, Comăneci spune despre exercițiul Anei Bărbosu: „Acest exercițiu la sol trebuie revăzut… trebuie să protejăm sănătatea mintală a sportivilor noștri pentru a fi alături de ei”.

Ana Maria Bărbosu s-a clasat în cele din urmă pe locul 4 la sol, luni, în concursul de gimnastică artistică de la JO 2024, în timp ce Sabrina Maneca-Voinea s-a clasat pe 5.

Bărbosu a fost medaliată cu bronz câteva zeci de secunde, dar americanca Jordan Chiles a depus contestație și i s-a mărit nota, de la 13,666 la 13,766 astfel că a terminat pe cea de-a treia poziție. Sabrina Voinea a făcut contestație pentru nota primită (13,700), dar aceasta a fost respinsă.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Uluitor! O româncă, Maria Fumea, a supervizat finalele olimpice de gimnastică de la Paris! Ce s-a întâmplat în finala de la sol în care Bărbosu a pierdut bronzul după contestaţie
Capital.ro
Mașinile care sunt INTERZISE. Legea din România nu-ți permite. Se dau amenzi uriașe
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
Va CREȘTE impozitul pe proprietate! Ministerul Finanțelor vrea să implementeze un nou mecanism de calcul
Adevarul
Impactul declarațiilor ÎPS Teodosie: Normele religioase stricte lasă urme care persistă și în viața adultă ANALIZĂ
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Cinci secrete ale aplicației Waze care îți pot face viața mai ușoară la volan
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza. Anunță o lună august ISTORICĂ în România
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cine sunt pensionarii care pot beneficia de pensia socială. Documentele pe care românii trebuie să le depună pentru a primi un astfel de ajutor
Capital.ro
S-a dat ordinul în toate țările UE, săptămâna aceasta. Șoferii vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Cum evaluăm și deosebim nevii pigmentari de melanom: sfaturi de la Dr. Rodica Badea
MediaFlux
UCRAINA BAGĂ ROMÂNIA în RĂZBOI! ALERTĂ la nivel EUROPEAN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!