„Aşa-i trebuie orfanului! Să priceapă o dată că viaţa nu este numai crudă, dar îl mai şi batjocoreşte. Nu există moment mai bun, decât Sărbătorile de iarna. Românii cu copii plictisiţi acasă, aduc pentru vreo două-trei zile, nişte copii de la casa de copii, pentru a le ţine odraslelor companie, sa aibă şi ei cu cine să socializeze! Cine? Orfanii?? Da! de asta duc lipsă, de socializare… ( trăiesc cu zecile laolaltă) şi totodată, să aibă parte de o masă caldă… (la cantina orfelinatului nu se servesc sandwichuri, ci multe cazane de mâncare CALDĂ!).
Şi dacă se plictiseşte tatăl, propun să luaţi tot de acolo, o fată de 18 ani, de ce nu? Oricum nu au un cuvânt de spus, «închiriatorii» decid când îi i-au şi când îi aduc înapoi.
Motivează că poate aşa se vor incuraja adopţiile… Pe bune! ?! Om, incult şi fără inimă, în trei zile iţi dai seama că vrei să adopţi un copil care sigur face pipi noaptea în pat? Un copil care sigur trezeşte toată casa cu plânsetele cauzate de coşmaruri? Un copil ce mare parte din timp îl va petrece sub masă, fiind singurul loc care îi va da un sentiment de siguranţă? Nu va fi nimeni convins să adopte pe nimeni… Dacă eşti o fiinţă raţională şi responsabilă, nu aştepţi Crăciunul ca să-ţi asortezi orfanul cu statutul de samaritean şi să-l dai o tură prin vecini, sa vadă blocul ce «om» eşti tu.
CITEŞTE ŞI Scrisoarea de Crăciun care îţi TOPEŞTE INIMA: Ce i-a cerut un băieţel Moşului
Au îndrăzneala să se asocieze cu vedetele de afara care fac acelaşi lucru… Cât de cretin să fii să nu iţi dai seama de cată terapie au parte copiii orfani din America, de cât traning au parte înainte, «închiriatorii» de copii. Nu au voie să ia copii acasă până nu au dezvoltat o relaţie, demonstrată şi supervizată în ani!! Acelor copii li se explică de ce pleacă pentru perioadă de câteva zile, li se explică, că deşi nu sunt adoptaţi, ei sunt la fel de importanţi pentru familie. Nimeni nu riscă, ca acei copii, să retrăiască abandonul, în fiecare an, încă o dată şi încă o dată. Este periculos!! Trauma abandonului duce la suicid şi abuzul de stupefiante (pt. a anestezia durerea abandonului/respingerii).
Va spun din surse sigure, acel copil, se va întreba cu ochii pe geam, ÎN FIECARE ZI, de ce l-au adus înapoi? Ce este în neregulă cu el dacă nici această familie nu-l vrea? De ce, dacă au deja un copil, nu îl vor şi pe el? Le-ar putea promite că nici nu o să-şi dea seama ca există, doar să-l păstreze? «Samaritenii» dezinformaţi, ar trebui să simtă un minut, deznădejdea şi singurătatea pe care o simte acel copil întors după trei zile dintr-o familie. S-ar prăbuşi de durere. Din păcate, va spera ca vor veni înapoi după el, va spera în fiecare zi. Vor trece anii şi samariteanul…va deveni încă un om înrăit şi neiubit.
SOLUŢIA! Fii o prezenţă constantă în viaţa lui de orfelinat, du-te săptămânal, dezvoltă o relaţie de prietenie, câştigă-i încrederea, pregăteşte-l pentru viaţă, prin poveţe şi incurajări. Invită-l la un film, teatru, concert. Cadourile trebuie să fie simbolice (altfel va trebui să lupte în fiecare ceas sa le protejeze). După ani, invită-l acasă. Este important să aibă şi el un cuvânt de spus. Nu este marioneta nimănui”, a scris Nadine, pe pagina ei de Facebook.