Pe Transfăgărăşan, a doua cea mai înaltă șosea din România, după Transalpina, muncitorii lucrează de zor în condiții de iarnă. Troinele ating, în unele zone, chiar și 4 metri, iar temperaturile sunt destul de scăzute. Circulația rutieră acolo ar putea fi redeschisă, estimează DRDP Brașov, în aproximativ două săptămâni.
Deszăpezirea pe cei 27 de kilometri din Transfăgărășan a început în urmă cu 3 săptămâni.
„Condiții ca iarna aici. Frig afară, zăpada foarte tare! Mai avem vreo 2 kilometri și suntem sus. Foarte greu merge! A nins, a fost lapoviță, foarte urâtă vremea!”, spune Mihai Budac, deservent de utilaje la Districtul Bâlea Lac, potrivit Orei de Sibiu.
Transfăgărăşanul traversează cel mai înalt lanţ muntos din România – Munţii Făgăraş – prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoseaua, considerată cea mai spectaculoasă din țară, atinge 2042 de metri la Bâlea Lac.
„Mult a fost, puțin a rămas! Continuăm deszăpezirea Transfăgărășanului. Cu toate că lucrăm în condiții vitrege, cu temperaturi scăzute, între nămeți de peste 3-4 metri, rămânem optimiști că vom putea deschide drumul până la mijlocul acestei luni”, au transmis reprezentanții DRDP Brașov.
Cu o lungime de aproximativ 152 de kilometri, parte a DN7C, drumul care are 833 de podețe și 28 de viaducte, face legatura între cele două provincii istorice Muntenia și Transilvania.
Citeşte şi: Accident teribil la Oradea! Un băiețel de 10 ani în comă chiar de Ziua Copilului