Dubla eclipsă a fost fotografiată de Solar Dynamics Observatory (SDO), un satelit proiectat să monitorizeze Soarele şi atmosfera sa, scrie independent.md. Nava spaţială deţine o mulţime de instrumente prin care poate capta imaginea Soarelui cu 13 lungimi de undă, permiţându-le cercetătorilor să înţeleagă mai bine ciclurile solare.
SDO se află deasuprea unei staţii spaţiale de la sol, din Mexic, căruia îi transmite informaţiile. Acesta orbitează pe o traiectorie care îi oferă o vizibilitate cât mai clară asupra Soarelui. De două ori pe an, satelitul captează perioade de eclipse zilnice deoarece Pământul trece prin faţa satelitului şi a Soarelui. Aceste „eclipse sezoniere” durează câteva săptămâni, conform NASA.
Pe 1 septembrie, una dintre aceste eclipse zilnice ale Pământului a coincis cu tranzitarea Lunii prin faţa Soarelui. Satelitul a surprins momentul în care Pământul trece prin faţa Soarelui, fiind urmat de Lună. În unele zone de pe Terra fenomenul a putut fi observat. În special în Africa de Sud, tranziţia Lunii prin faţa Soarelui a creat o eclipsă anuală. Eclipsa anuală se produce atunci când Luna trece printre Pământ şi Soare.