Rahova, penitenciar de rând, situat la marginea Bucureştiului, unde sunt peste 1.500 de deţinuţi. Penitenciarul Rahova are 238 de camere, iar fiecare are între 4 şi 10 paturi. Traficanţi de droguri, bătăuşi de rând, înalţi corupţi şi criminali în serie sunt îngrămădiţi între zidurile celei mai sigure clădiri din Capitală, proiectată să reziste unui seism de 8 grade pe scara Richter.
„Avem trei secţii de deţinere, o secţie destinată carantinării şi 2 condamnaţilor definitiv şi în partea aceasta două secţii destinate arestaţilor preventiv”, a spus directorul penitenciarului, Denis Alexandru Darie.
Acolo va ajunge şi Adrian Năstase, imediat ce rana pe care şi-a provocat-o i se va cicatriza.
Într-o cameră de 36 de metri pătraţi ar putea ajunge fostul premier. Patul de jos ar trebui să fie ţinta lui Adrian Năstase. De la magazinul din colţ îşi va putea cumpăra orice, dar în limita a 360 de lei pe săptămână.
Bucătăria penitenciarului Rahova asigură mâncarea pentru aproape 2.000 de deţinuţi. Atât pentru cei închişi acolo, cât şi pentru cei aflaţi în arestul din secţiile de poliţie din Capitală.
În penitenciar, se practică şi relaxarea cu forţa: de dimineaţă până se dă stingerea, din boxele dispuse în toată curtea răsună muzica aleasă de conducere.
Doar la centrul de relaxare, deţinuţii îşi pot impune preferinţele muzicale. Tot acolo deţinuţii pot citi orice, chiar şi despre corupţie.
Odată ajuns în arestul penitenciarului, viaţa fostului premier va orbita în jurul cuvântului limită. Va putea ieşi la soare, însă nu trebuie să depăşească limita de o oră pe zi. Întrucât are o pedeapsă mică, fostul premier se va putea plimba în aer liber, nu în cuşcă, aşa cum fac deţinuţii aflaţi în regimul închis. Pentru că are peste 60 de ani, Adrian Năstase ar putea munci după gratii doar dacă va dori.