Natașa, o tânără mamă supraviețuitoare a cancerului, luptă pentru viața copilului ei. Micuțul are nevoie de 30.000 de euro pentru a fi operat în SUA, după ce a fost diagnosticat cu tetrapareză mixtă

Natașa a reușit să învingă cancerul, dar acum luptă cu medicii pentru a-l salva pe băiețelul ei de numai trei ani. Matei a fost diagnosticat la numai un an cu tetrapareză mixtă mers-vorbire, după ce i-a fost prescris un tratament periculos, fără investigații.
Alina Costache
24 iul. 2023, 19:02
Natașa, o tânără mamă supraviețuitoare a cancerului, luptă pentru viața copilului ei. Micuțul are nevoie de 30.000 de euro pentru a fi operat în SUA, după ce a fost diagnosticat cu tetrapareză mixtă
Natașa luptă pentru viața fiului ei, Matei, diagnosticat cu tetrapareză mixtă mers-vorbire

Natașa a reușit să câștige lupta cu o boală cruntă – cancerul, dar acum duce un război și mai dureros pentru a-l salva pe Matei, fiul său de aproape trei ani. Micuțul a reușit să depășească așteptările medicilor, care nu credeau că acesta va supraviețui.

„Sarcina a fost bine, doar că eu, fiind cu antecedente de cancer în trecut, medicul de la Cluj, când a aflat istoricul meu, nu am mai vrut să se ocupe de noi”, spune Natașa, potrivit antena3.ro.

Tânăra mama a luptat cu unele cadre medicale pentru a-și salva copilul. Drama a început în a 32-a săptămână de sarcină, când au apărut primele contracții.

„Am plecat la Timișoara. Acolo m-au internat pe terapie intensivă. Aveam contracții din cinci în cinci minute. După cinci zile mi-a zis că totul este bine, deși aveam dureri. Mi-a zis că trebuie să părăsesc spitalul, era perioada Covidului. La ora 4:00 a venit paza și m-a scos afară”, a mai spus Natașa, potrivit sursei citate.

Citește și: Bebeluș diagnosticat cu o formă rară de cancer la ochi după ce mama a observat un semn suspect în timp ce-i făcea poze: „Inițial, am crezut că și-a dus la ochi mâinile murdare de mâncare”

La trei zile de la externare, în jurul orei 23.00, tânăra a făcut hemoragie, așa că s-a dus la Spitalul din Hunedoara unde doctorița ginecolog a decis că Natașa va trece printr-o operație de cezariană de urgență.

„După patru ore şi jumătate a apărut medicul anestezist cu medicul pediatru care erau foarte revoltați că de ce s-au dat așa insistent telefoane, că doar este o cezariană şi putea să aștepte până la ora 6:00, iar doctorița ginecolog i-a spus nu, nu se poate aștepta pentru că e un caz de urgență deja”, a mai spus mama.

Matei s-a născut spre dimineață, având cordonul ombilical înfășurat în jurul gâtului și a făcut hipoxie. Nou-născutul a fost mutat la Deva, unde era un neonatolog permanent, dar imediat a fost transferat cu o ambulanță la Timișoara, după ce a început să facă convulsii.

La trei luni, medicul i-a prescris un medicament sedativ, fără investigații: „Nu e normal să ținem un copil drogat, fără o investigație”.

La vârsta de un an, Matei a primit diagnosticul de tetrapareză mixtă mers-vorbire. La aflarea veștii, părinții lui Matei, ajutați de familie și prieteni, l-au dus pe micuț la Barcelona pentru recuperare.

„Matei, la un an și șase luni doar se târa, nu îşi ținea capul, nu mergea în patru labe. După şase ore de terapie acolo Matei a început să meargă în patru labe și să stea în fund. El merge la terapie ca să poată să meargă ca și alți copii. Mai are momente când îmi spune ţine-mă de mână, să merg ca și băieții mari, că băieţii mari merg”, a mai spus Natașa.

Citește și: Drama unui tinere mame diagnosticate cu cancer. ,,Nu mi-am strâns copilul în brațe de patru luni”

Băiețelul a fost acceptat în Statele Unite pentru operația de rizotomie dorsală selectivă de care are nevoie, însă părinții lui mai au nevoie de bani pentru a putea face acest lucru posibil.

„Am primit scrisoarea de acceptare în care ne spune că Matei va merge independent în toate mediile, dacă noi facem această intervenție, ne mai lipsesc aproximativ 30.000 euro”, spune Natașa.

Cei care doresc să îl ajute pe Matei pot dona 2 euro prin SMS la numărul 8848, dar și prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot dona bani prin PayPal.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Adolescent de 16 ani arestat preventiv la Cluj-Napoca pentru atacuri repetate cu obiect ascuțit
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!