Naţionalele României, printre primele opt în lume la baschet 3X3

Ambele echipe naţionale ale României, atât cea masculină, cât şi cea feminină, au încheiat Campionatele Mondiale de la Moscova în faza sferturilor de finală, depăşindu-şi performanţele obţinute acum doi ani, la ediţia de la Atena. În plus, Angel Santana a cucerit medalia de aur la concursul de aruncări libere.
Iulian Tudor
10 iun. 2014, 09:18
Naţionalele României, printre primele opt în lume la baschet 3X3

In clasamentele finale ale competitiei, Romania s-a situat pe locul sapte la feminine, cu patru victorii din cele sapte meciuri disputate si o medie de 15 puncte marcate pe meci, respectiv locul opt la masculin, tot cu patru victorii. Cu o medie de 18,4 puncte pe meci, baietii se afla pe locul al treilea in clasamentul celor mai ofensive echipe, dupa Croatia si Serbia.

Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Vasile Stefan au fost la un pas de o semifinala istorica, cedand in sferturile de finala contra campioanei mondiale en-titre, Serbia. A fost un meci dramatic pe care sarbii l-au castigat in prelungiri, cu 22-21.

Tricolorii se pot mandri insa ca printre echipele pe care le-au invins la acest turneu se numara si noua campioana mondiala, nationala Qatarului. Echipa din Orientul Mijlociu a invins in finala Serbia si si-a adjudecat astfel medaliile de aur.

Romania nu a revenit de la aceste campionate cu mana goala, Angel Santana reusind sa cucereasca medalia de aur in concursul de aruncari libere.

La feminin, dupa spectaculoasa victorie cu Spania din optimile de finala, 16-12, in care au lasat totul pe teren, Cristina Bigica, Flori Diaconu, Anca Sipos si Andra Haas nu au mai avut resurse pentru a pune probleme puternicei echipe a Rusiei, care a dominat atat la interior, cat si de la semicerc pentru un succes lejer, 21-8.

Atat baietii cat si fetele au realizat performante mai bune fata de prima editie a Mondialelor de baschet 3×3, cea de la Atena, din 2012. Atunci baietii au fost eliminati in optimi, iar fetele nu au depasit faza grupelor.

Romania a invins la aceste Campionate Mondiale tari cu mare traditie in baschet, precum Rusia la masculin sau Spania la feminin si a dovedit inca o data, prin rezultatele obtinute, ca baschetul 3×3 este in continua crestere la noi. Turneele organizate de Sport Arena Streetball le-au oferit jucatorilor romani posibilitatea de a se pregati pentru aceste competitii internationale si au crescut popularitatea acestui sport la noi in tara.

Urmatoarea competitie majora la nivel de echipe nationale de seniori va fi Campionatul European, care avea loc chiar in Romania, la Bucuresti, in perioada 5-7 septembrie 2014.

Pana atunci, in 26-27 iulie, cele mai bune echipe din Europa se vor reuni tot in capitala Romaniei pentru Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, turneu care pentru al treilea an consecutiv face parte din FIBA 3×3 World Tour, cu statut de calificator pentru Mastersul de la Praga.

VEZI şi Sport Arena Streetball: Spectacol de excepţie la concursul de slam-dunk FOTO

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Decizie pentru cine transferă bani. Noua regulă din 23 iulie pentru cei care folosesc bani cash
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Ipostază total neașteptată pentru Mihaela Geoană. Surprinsă în miezul zilei
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Limitele de viteză sunt reduse. Regulile pe care trebuie să le respecte toți șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Restricții de apă în șase orașe din România din cauza secetei
MediaFlux
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!