Mai exact, procesul de rebranduire va consta în înlocuirea siglei Cora cu sigla Carrefour şi, desigur, în înlocuirea produselor marcă proprie de la rafturi.
Astfel, în Franţa, rebranduirea fostelor supermarketuri Cora va fi finalizată la sfârşitul lunii octombrie. Primele 19 magazine Cora au fost rebranduite pe 1 octombrie. La jumătatea lunii, urmează o a doua tranşă de magazine care va schimba sigla Cora cu sigla Carrefour, iar un ultimul val de 21 de magazine va fi rebranduit la sfârșitul lunii.
Sigla Cora va dispărea definitiv pe data de 17 noiembrie 2024.
Pe tot parcursul acestui proces, hipermarketurile vor rămâne deschise, astfel încât clienţii nu vor fi afectaţi, scrie retail.ro
Această schimbare a patronatului vine cu câteva avantaje pentru clienţi. Potrivit Carrefour, aproximativ 6.000 de produse sub marcă proprie vor fi adăugate în gamă, sute de produse vor avea o reducere de preţ de cel puțin 10%, iar numărul produselor locale și regionale de pe rafturi va creşte considerabil.
„Această nouă clientelă va putea beneficia rapid de numeroasele avantaje comerciale care fac puterea Carrefour în întreaga Franță: prețuri mai mici, oferte promoționale atractive și o marcă de distribuitor cu cel mai bun raport calitate/preț, apreciată de consumatori”, a declarat Julien Munch, CEO Carrefour România.
Tranzacția presupune creșterea portofoliului Carrefour la peste 430 de magazine în țară la momentul semnării, contribuind la consolidarea de business a companiei în România și ca angajator de top în sectorul de retail. Cei peste 2000 de angajaţi ai Cora nu vor fi disponibilizaţi, ci vor fi preluaţi de Carrefour.
Francezii de la Cora au încercat în repetate rânduri, în ultimii ani, să vândă compania. Acționarii s-au declarat nemulțumiți de cifrele înregistrate.
Cora a închis anul 2021 cu afaceri de 1,55 mld. lei, cu 5% mai mici decât în 2020. Astfel, deși prețurile produselor alimentare au crescut puternic, Cora a fost singurul retailer care a fost pe minus în al doilea an de pandemie. Mai mult, pierderile nete au fost de 43 mil. lei, faţă de 4,8 mil. lei profit net în 2020.