Actorul Traian Stănescu a murit, a anunţat fiul acestuia, Mihai Stănescu, pe pagina sa de Facebook. În urmă cu trei ani, pe 2 mai 2019, a murit şi soţia acestuia, actriţa Ilinca Tomoroveanu.
„Acum dansează în ceruri amândoi… Zbor lin, TATA!”, a scris Mihai Stănescu, pe Facebook. Traian Stănescu nu a mai rezistat fără iubita lui soție, cu care a împărțit mai bine de 4 decenii de viață, plini de dragoste. Actrița Ilinca Tomoroveanu, nepoata marelui poet şi om politic Octavian Goga, s-a stins din viaţă pe 2 mai, la 77 de ani. Actorul Traian Stănescu a avut o contribuție importantă în teatru și film, iar în anul a fost răsplătit cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, de către Președintele României de atunci, Ion Iliescu.
Doliu în literatura internaţională! Celebrul romancier Jack Higgins a murit la vârsta de 92 de ani
Traian Stănescu s-a născut la 27 martie 1940, în localitatea Făget, judeţul Timiş. A absolvit IATC în anul 1961. A jucat pe scenele mai multor treatre, iar din 1968 a devenit actor al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” al cărui societar de onoare a devenit din anul 2002.
Incendiu la UPU a Spitalului „Bagdasar-Arseni”, s-a acţionat cu opt autospeciale, iar personalul a fost evacuat
A jucat în nenumărate piese, printre care sunt de amintit : „Enigma Otiliei”, „Regele Lear”, „Richard al III-lea”, „Cine are nevoie de teatru”, „Orfeu în Infern”, „Ondine”, „Amanţii însângeraţi”, „Sâmbată, duminică, luni”. Din filmografia sa menţionăm: „Dragoste lungă de-o seară” (1963), „Orgolii” (1978), „Probleme personale” (1980), „Trandafirul galben” (1982), „Misterele Bucureştilor” (1983), „Colierul de turcoaze” (1985), „Pădurea de fagi” (1986), „Marea sfidare” (1989), „Oglinda” (1993), „Tandreţea lăcustelor” (2002) etc.
Traian Stănescu a fost decorat, la 7 februarie 2004, cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor.