Negocierile dintre Guvern şi sindicatele din Educaţie au EŞUAT. Profesorii ameninţă cu proteste şi blocarea examenelor

Reprezentanţii sindicatelor din Educaţie s-au întâlnit, luni dimineaţă, cu cei de la Ministerul Muncii pentru o nouă rundă de negocieri. Creşterile salariale propuse angajaţilor din Educaţie nu îi mulţumesc pe sindicalişti, astfel că ei anunţă că protestul de miercuri, 1 iunie, "este foarte probabil să aibă loc".
Iulian Tudor
30 mai 2016, 06:48
Negocierile dintre Guvern şi sindicatele din Educaţie au EŞUAT. Profesorii ameninţă cu proteste şi blocarea examenelor

Ministerul Muncii ne-a propus o varianta de 5% de la 1 august 2016, dar este incert al doilea procent, ce se intampla in 2017. Se pare ca Guvernul ar intentiona sa ne mai ofere 5% incepand cu 1 decembrie 2017. Vom transmite aceasta oferta colegilor din tara si vom lua o decizie. Dar asa cum stau lucrurile, este foarte probabil ca protestul de miercuri sa aiba loc. Este putin probabil sa se amane„, a declarat Simion Hăncescu, de la FSLI.

Sindicatele au propus reprezentanţilor Guvernului mai multe variante de creşteri salariale: 10% de la 1 ianuarie 2017 sau 5% de la 1 august 2016 şi 5% de la 1 ianuarie 2017. „Niciuna dintre aceste variante nu sta in picioare„, a precizat Hăncescu.

Preşedintele „Alma Mater”, Anton Hadăr, a adăugat că, de fapt, creşterile salariale propuse de Ministerul Muncii sunt nişte „corecturi”.

Este un 5% facut pentru corecturi. Nu este o crestere salariala. La noi corecturi, dar la altii se pot realiza cresteri salariale. Greseala s-a facut mai demult, cand s-a stabilit ca Educatia va trebui sa mai stea la coada. Uneori sunt cresteri salariale de 7 lei, de 10 lei. Nu ne asteptam sa avem corecturi mai mari, dar decizia o au cei pe care ii reprezentam„, a spus Hadăr.

Sindicatele din învățământ au avut şi sâmbătă o nouă întâlnire cu ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, pentru a discuta pe marginea salarizării din sistemul educațional.

Profesorii ameninţă cu boicotarea Bacalaureatului

Sindicatele din Educatie sunt nemultumite de felul in care Guvernul trateaza negocierile pentru grila de salarizare si atentioneaza ca multi profesori vor refuza sa faca parte din comisiile de organizare a examenului de bacalaureat.

Sunt deja semnale ca profesorii nu mai vor sa faca parte din comisii (de bacalaureat – n.red.). Sa stiti ca nu este nevoie decat de cateva sute. Doua, trei sute de profesori care sa spuna ca nu mai participa la bacalaureat si sa dea tot examenul peste cap. Nu asta vrem. Dar ni se pare ca acest Guvern ne ia in bascalie„, a declarat Simion Hanescu pentru News.ro.

Liderii sindicatelor din Educatie vor protesta miercuri, pe 1 iunie, alaturi de organizatii ale parintilor si ale elevilor, in speranta ca Guvernul, dar si partidele politice vor sustine profesorii in demersurile lor.

Presiunile sindicatelor vin in contextul in care, luni, incep inscrierile pentru examenul de bacalaureat. Absolventii de liceu se pot inscrie, incepand de luni si pana vineri, la prima sesiune a bacalaureatului 2016 care este programata sa inceapa pe 13 iunie.

DailyBusiness
Ratele românilor, în pericol să crească iar? Anunțul BNR
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Planta pe care e bine să o plantezi la final de septembrie. Vei avea flori colorate întreaga vară, dar și o grădină mai frumoasă
Capital.ro
Noua super funcție a lui Klaus Iohannis. Postul pe care îl poate ocupa din 2025
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Ploile mătură România! Anunț major al meteorologilor
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
De ce a dat-o Pepe în judecată pe Raluca Pastramă
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata mea adoptată”
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Cod galben de ploi torențiale și vijelii până joi, 19 septembrie. Sunt vizate 9 județe
Capital.ro
Stare de alertă în capitala Ungariei! Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
substantial.ro
Explozie majoră la un depozit de rachete în regiunea Tver, Rusia
MediaFlux
DISPARE ORA de IARNĂ! S-A VOTAT în UE!
Shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!