Negocierile Rusia-Ucraina, în impas. Zelenski se aşteaptă la un atac masiv în această noapte

Negocierile ruso-ucrainene pare că bat pasul pe loc și se află în impas. Un consilier al președintelui Ucrainei susține că negocierile se află într-un moment critic. „Suntem la o răscruce – fie vom ajunge la un acord, fie Rusia va lansa un atac”, a spus consiliderul prezidențial, citat de N12, post de știri din Israel.
Filip Stan
15 mart. 2022, 11:52
Negocierile Rusia-Ucraina, în impas. Zelenski se aşteaptă la un atac masiv în această noapte

Negocierile Rusia-Ucraina, în impas. Cele două tabere se află în aceste momente la o nouă rundă de negocieri de pace pentru războiul din Ucraina. Negocierile între Ucraina şi Rusia au fost întrerupte luni. Ele urmează să fie reluate marți.

A patra rundă de negocieri între Ucraina şi Rusia a fost caracterizată drept „foarte dificilă” de către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

A fost spulberat mitul indestructibilităţii tancului rusesc T-90
Până în acest moment făcul nu a încetat în Ucraina, singurele concesii făcute fiind în privința unor zone prin care civilii să poată fi evacuați.

„Poziţia noastră nu s-a schimbat: pace, un armistiţiu imediat, retragerea tuturor trupelor ruse şi numai după aceea vom putea discuta despre relaţiile noastre de vecinătate şi despre diferendele politice”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak.

Primarul Kievului, Vitali Kiltschko, a anunțat instituirea unei noi interdicții de circulație în oraș, de marți de la ora 20.00 până joi la ora 7.00, potrivit Nexta TV.

Este interzisă circulația în oraș fără permis special. Se poate ieși pe stradă doar pentru a merge la adăpost, precizează sursa citată.

Negocierile Rusia-Ucraina, în impas. Consilier Zelenski: Suntem la o răscruce. Fie vom avea un acord, fie rușii vor avea o nouă ofensivă

Un consilier al președintelui ucrainean Volodimr Zelenski a declarat marți că războiul din Ucraina se află la o răscruce care ar putea duce fie la un acord în cadrul discuțiilor cu Rusia, fie la o nouă ofensivă rusă, scrie The Guardian.

„Suntem la o răscruce. Fie vom fi de acord la discuțiile actuale, fie rușii vor trece la o doua ofensivă și apoi vor avea loc din nou discuții”, a spus consilierul Oleksiy Arestovych.

Afirmația consilierului lui Zelenski a venit după ce ministrul britanic de Externe a spus că „speră” că discuțiile dintre Rusia și Ucraina progresează pentru a pune capăt agresiunii.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, anunţă un „uragan al foametei” în lume
Întrebat în programul Good Morning Scotland de la BBC dacă apreciază că discuțiile dintre cele două părți vor avea un rezultat pozitiv, James Cleverly a spus: „Sper că da”.

”Am văzut multă necinste venind din partea lui Putin”

Dar oficialul britanic a adăugat că invazia nu a avut până acum un succes atât de mare pe cât sperase Kremlinul.

„Am văzut o mulțime de dezinformare care iese din Rusia, am văzut multă necinste venind din partea lui Vladimir Putin”, a spus el marți.

„Dar faptele sunt simple: atacul despre care a crezut că va fi atât de ușor s-a dovedit a nu fi deloc ușor.

Ucrainenii, de la președintele Zelenski la acei studenți care s-au înrolat în forțele armate – apărarea țării lor a fost uimitoare și au forțat Rusia să reconsidere atacurile”, a declarat Cleverly.

Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei se întâlnesc, marţi, cu Zelenski la Kiev, în calitate de reprezentanţi ai UE

Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei călătoresc, marţi, la Kiev, pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, şi cu premierul ucrainean, Denîs Şmîhal, pentru a exprima ”sprijinul fără echivoc al întregii Uniunii Europene”, potrivit guvernului polonez, citat de CNN.

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, vicepremierul Jarosław Kaczyński, premierul ceh, Petr Fiala, şi premierul sloven, Janez Janša, vor vizita capitala Ucrainei în calitate de reprezentanţi ai Consiliului European, conform unui comunicat publicat marţi de cabinetul prim-ministrului polonez.

”Vizita este organizată în consultare cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen”, se arată în comunicat.

”Scopul vizitei este de a confirma sprijinul fără echivoc al întregii Uniuni Europene pentru suveranitatea şi independenţa Ucrainei. Scopul acestei vizite este, de asemenea, de a prezenta un pachet larg de sprijin pentru Ucraina şi ucraineni”, se mai menţionează în comunicat.

 

 

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât a ajuns să coste o ciorbă de pește la restaurantul lui Marius Tucă. Prețurile sunt aproape duble față de cele din anii trecuți
Capital.ro
Românii primesc banii înapoi. Guvernul a dat ordin. Premiera anunțată chiar acum în România
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Din păcate, s-a confirmat! Boala care face ravagii a ajuns deja și în România
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Netflix dă lovitura cu serialul fenomen. Data la care va avea loc premiera
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
MISTER ELUCIDAT! Al cui este al doilea ADN găsit sub unghiile dentistei din Brăila. Dosarul devine mai solid acum
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Pensiile se măresc din nou, de la 1 ianuarie! Șeful Casei Naționale de Pensii a explicat câți bani vor lua pensionarii începând cu anul 2025
Capital.ro
Obligație nouă în România. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Vor plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Tensiuni între Rusia și Republica Moldova din cauza expulzării unui diplomat rus
MediaFlux
RECALCULARE PENSIE. Cum a obținut Nea Ion o creștere de 1.900 lei
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?