O prăjitură de post e binevenită pe masă în Postul Crăciunului. Toată familia se va bucura de această negresă de post cu roșcove și fructe confiate. Nu doar gustul acestui desert este extraordinar, ci și beneficiile pe care le aduc sănătății ingredientele sale.
Ingrediente negresă de post
Citește și: Plăcintă pufoasă cu mere ca la mama acasă. Un desert delicios pentru momentele speciale petrecute în familie
Mod de preparare
Pregătiți două amestecuri pentru negresă, unul din ingredientele uscate și cele unul din ingredientele lichide. Pentru amestecul uscat aveți nevoie de fărină, sare, zahăr, bicarbonat de sodiu și roșcove, dar fără fructele confiate.
Amestecul de ingrediente lichide se compune din apă, ulei, suc de lămâie și esența de vanilie. Amestecați ingredientele cu uscate cu cele lichide cu o lingură de lemn și omogenizați foarte bine și la final adăugați și fructele confiate tăiate cât mai mărunt.
Citește și: Rețeta de ardei umpluți de post a lui Florin Dumitrescu. Este un preparat delicios și simplu de făcut
Tapetați o tavă cu hârtie de copt și turnați compoziția. Se lasă la copt pentru o jumătate de oră și se încearcă cu o scobitoare. Dacă scobitoarea nu este umedă când e scoasă din compoziție, atunci blatul e gata. Se scoate blatul, se lasă câteva minute la răcit, apoi se porționează. Ornați cu fulgi de cocos și glazură de ciocolată.
Pentru o negresă perfectă, aveți grijă să golosiți ingrediente proaspete, la temperatura camerei. În momentul în care negresa se află la cuptor, nu-l deschideți în primul sfert de oră, pentru că prăjitura se poate lăsa. Pe lângă fructele confiate, puteți alege și merișoare lăsate în suc de ananas sau prune uscate. Nu puneți zahăr pudră peste negresă cât este fierbinte.