Protopul de Focşani Nicolae Cobzaru a declarat, luni, că familia preotului a solicitat Arhiepiscopiei ca preotul să fie înmormântat în curtea bisericii la care a slujit, fiind îndrumată să obţină avize în acest sens de la Primărie, Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia de Cultură.
„Fiindcă este un caz special şi familia insistă, am spus că înhumarea poate fi făcută la biserică dacă se obţin acele aprobări. Din câtre ştim, aprobările au fost obţinute, însă familia încă se gândeşte dacă nu îl va îngropa totuşi în cimitir. Noi le-am recomandat, cum recomandăm tutruror enoriaşilor, să îl înmormânteze în cimitir. Familia preotului are cavou în Cimitirul sudic şi înmormântarea ar putea avea loc acolo, dar asta va fi decizia familiei. Trebuie ţinut cont şi de faptul că, dacă va fi înmormântat în curtea bisericii, va fi o problemă atunci când doamna preoteasă va deceda. Ea nu va putea fi înmormântată lângă părintele Marin şi atunci vor fi despărţiţi”, a spus Protopul de Focşani.
Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriri Focşani au decis ca lângă Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”să fie amplasată o placă în memoria preotului Tudor Marin.
„Am hotărât să amplasăm o piatră comemorativă lângă biserică, pentru preotul Tudor Marin”, a declarat primarul municipiului Focşani, Decebal Bacinschi.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al preotului Tudor Marin a fost adus, duminică după-amiază, la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Focşani, unde zeci de persoane, dar şi membrii familiei preotului, au participat la o slujbă. Sicriul cu trupul neînsufleţit va rămâne acolo până marţi, când preotul va fi înmormantat. Şi în cursul zilei de luni zeci de persoane au mers la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” pentru a duce flori şi a aprinde o lumânare.
Preotul Tudor Marin, parohul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Focşani, sfinţea la acest lăcaş de cult din 1990, imediat după revoluţie, când biserica a fost redeschisă, ea fiind închisă în perioada regimului comunist.
Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Piaţa Unirii Focşani este monument istoric, fiind construită în urmă cu 352 de ani şi funcţionând ca biserică în cadrul unei mănăstiri.
Preotul Tudor Marin era singurul care slujea la această biserică, el fiind cel care refăcut în totalitate lăcaşul de cult, care în ultimii ani a fost restaurat inclusiv pe exterior. Tot preotul Tudor Marin este şi cel care a reînfiinţat corul bisericii.
El avea doi copii, între care şi o fiică, soţia liderului sindical Vasile Marica. De altfel, Vasile Marica a ajuns la biserică imediat după crimă. „Era un om extraordinar, care mi-a dat o soţie extraordinară, sunt şocat”, a spus liderul sindical.
Enoriaşii spun că Tudor Marin, în vârstă de 69 de ani, era unul dintre cei mai apreciaţi şi iubiţi preoţi din Focşani, el ajutându-i pe enoriaşi şi implicându-se în problemele lor.
Crima de la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” aflată în Piaţa Unirii din Focşani a avut loc, sâmbătă, în jurul orei 10.30, la scurt timp după slujbă, când în lăcaşul de cult mai rămăseseră doar preotul Tudor Marin şi femeia care vindea lumânări, aceasta fiind, de altfel, singurul martor.