Nelu Tătaru, avertisment terifiant privind forţa cu care valul cinci va lovi România. Fostul ministru al Sănătăţii este îngrijorat de noul val al pandemiei.
Fostul ministru spune că bolile şi suferinţele nu ţin cont de sărbătoare şi îi îndeamnă pe români să fie responsabili în această perioadă. Acesta avertizează că cei mai afectaţi de noul val produs de varianta Omicron vor fi persoanele care suferă de boli cardio-vasculare, boli oncologice şi bol respiratorii cronice.
„Bolile, suferințele…oricare ar fi ele, nu țin cont că e sărbătoare, că ne dorim să ieșim cu prietenii sau să petrecem timp cu familia.
Lipsa unor soluții importante pentru sănătate nu ne scapă de responsabilități, răspunderi și explicații. Cea mai proastă decizie este să nu iei nicio decizie, mai ales când vine vorba despre sănătate.
Deși ne aflăm într-o perioadă în care ne bucurăm unii de alții, recunosc că sunt îngrijorat. Dacă nu suntem precauți, este foarte probabil ca după sărbători să ne coste această, să nu spun relaxare sau lipsă de responsabilitate, ci mai degrabă lipsă de informare corectă.
Chiar dacă se tot discută despre faptul că varianta Omicron ar fi mai puțin severă, este important să nu ne păcălim singuri…pentru că la un număr foarte mare de infectări vor fi multe cazuri grave, mai ales pentru pacienții cu riscuri, boli cardio-vasculare, boli oncologice, boli respiratorii cronice.
Fac apel la responsabilitate, să ne informăm din surse medicale și nu din surse de informații îndoielnice. Se va produce un dezechilibru în sistemul sanitar, iar cei care au cel mai mult de suferit sunt pacienții cu boli cronice…”, a transmis fostul ministru al Sănătăţii.
România a înregistrat miercuri, 29 decembrie, o nouă zi cu peste 1.000 de cazuri COVID în 24 de ore. De asemenea, au fost raportate 35 de decese dintre care 2 anterioare. În Bucureşti, incidenţa cazurilor este staţionară, 0,61 cazuri COVID la mia de locuitori.
Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 29 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.271 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, dintre care 57 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.