Nelu Tătaru a vorbit despre cum se face testarea COVID-19 în România.
„Noi testăm şi se testează în definiţia de caz orice pacient care prezintă cel mai mic simptom respirator. Când stăm acasă, în carantină, trebuie să anunţe medicul”, a explicat ministrul Sănătăţii, într-un interviu acordat la B1TV.
De asemenea, Tătaru a făcut o serie de recomandări pentru pacienţii asimptomatici.
„Dacă omul este asimptomatic, nu primeşte tratament. Rămâne cele 14 zile în care se consumă boala în interior”, a explicat ministrul Sănătăţii.
Simptomele noului coronavirus se schimba din ce în ce mai des în ultimul timp. Asta le dă bătăi de cap medicilor, iar pierderea gustului şi al mirosului, simptomele clare ale virusului, apar mult mai târziu acum.
Specialiştii au descoperit că cele mai recente simptome ale coronavirusului sunt tulburări digestive, cu greață, cu inapetență, cu vărsături, cu tulburări de tranzit intenstinal, fie de tip constipație, fie de tip diaree.
„Apar tot mai mulți pacienți cu tulburări digestive, cu greață, cu inapetență, cu vărsături, cu tulburări de tranzit intenstinal, fie de tip constipație, fie de tip diaree. Foarte mulți dintre pacienți, sau persoane în general încep să consume foarte multe suplimente nutritive, tot felul de coenzime, tot felul de vitamine, în speranța că nu se vor infecta și cred că și aceasta face parte din patologia nouă pe care o întâlnim acum, de aceste simptome digestive noi care apar tot mai des la pacienţi”, a declarat Voichița Lăzureanu, șef secție de boli infecțioase Timișoara, pentru Antena 3.
Citeşte şi: Primul simptom al Covid 19. Dacă apare aşa ceva, sunaţi imediat la medic
O echipă de cercetători de la Universitatea din California de Sud a descoperit ordinea probabilă a apariției simptomelor în cazul îmbolnăvirilor cu Covid-19, ceea ce îi va ajuta pe medici să identifice mai rapid pacienții infectați cu coronavirus.
Cercetătorii USC consideră că ordinea probabilă în care apar simptomele COVID-19 este următoarea: febră, tuse și dureri musculare, apoi greață și/sau vărsături, apoi diaree, scrie site-ul news.usc.edu.
Citeşte şi: Klaus Iohannis: Avem o tendință de scădere a infectărilor. Dar nu am învins încă virusul