„Persoanele care se vor prezenta (la alegeri – n.r.) şi vor avea simptomatologie vor avea un circuit separat, vor avea prioritate şi vor avea o cabină de vot dedicată pentru acest lucru”, a spus ministrul.
Întrebat ce se întâmplă dacă o persoană a fost declarată pozitivă şi a fost în secţia de votare, Tătaru a răspuns: „Acea persoană atrage după sine o anchetă epidemiologică”.
De asemenea, Nelu Tătaru a vorbit și despre îngrijorarea adulților legată de începerea anului școlar. Ministrul spune că nu mersul la școală ar trebui să ne îngrijoreze, fiindcă s-au luat măsuri de protecție sigure, ci mai degrabă faptul că parcurile sunt foarte aglomerate și nu se poartă măști de protecție, în contextul pandemiei de coronavirus.
„Septembrie e o lună de foc. Avem lună de campanie electorală, avem revenire din concedii, crește numărul celor care folosesc mijloace de transport în comun, începe școala, avem alegeri. Avem măsuri pentru fiecare din aceste reveniri, să nu le spun relaxări. Să le respectăm, să rămânem pe acest platou zimțat, cu 1200 – 1300 de cazuri, număr mai mic duminica și luni când avem mai puține teste, și să ne putem adapta cu noua situație. Am văzut îngrijorarea legată de acest început de an școlar, dar să ne gândim că vedem parcurile și locurile de joacă aglomerate, vedem și bunici acolo, lipsa măștilor, a unui dezinfectant. Să nu ne temem de reluarea școlii când avem cadru legal cu norme! Mai degrabă să ne temem de ce se întâmplă nerespectând aceste reguli dincolo de școală”, a declarat Nelu Tătaru.
Școlile vor începe de pe data de 14 septembrie în România. Ludovic Orban a anunțat astăzi că elevii ar putea merge la cursuri abia de pe 1 octombrie și că în perioada 14-30 septembrie aceștia ar putea studia tot online, însă momentan acesta este doar un scenariu cerut de medici, urmând să se stabilească exact ce se va întâmpla.