Nelu Tătaru se aşteaptă ca vârful valului patru al pandemiei va fi la începutul lunii octombrie. Fostul ministru spune că de data acesta autorităţile sunt mai pregătite şi că vor face faţă numărului mare de infectări.
Consilierul onorific pe probleme de sănătătate al premierului a făcut noi precizări privind evoluţia valului patru al pandemiei în România.
„Avem 4.298 de cazuri internate în spital, din care 543 în Terapie Intensivă. Dacă ne uităm la ultimele studii, vedem că 92% la sută din decese sunt din nevaccinaţi, 3% sunt din cei vaccinaţi incomplet. Cred că dacă ne mai furăm şi căciula cu nişte green-pass-uri sau certificate false, atunci putem spune că această pandemie este foarte greu de controlat.
Suntem într-un moment în care se aşteaptă un vârf al acestui val spre începutul lunii octombrie, cred că doar de noi depinde ca într-o toamnă bogată să putem să gestionăm atât prin evenimente, cât şi printr-o campanie de vaccinare mai atentă şi mai intens mediatizată. (…) E momentul să reaşezăm un pic comunicarea pe tot ce înseamnă vaccinare, să ne gândim că dacă nu noi suntem problema care nu suntem vaccinaţi atunci putem fi o problemă pentru cei la care mergem în diferite structuri publice sau în spitale alături de alţii care au venit pentru altă patologie”, a declarat fostul ministru al Sănătăţii într-o conferinţă de presă, la Iaşi.
Citeşte şi Când se acordă voucherele de 100 de lei pentru persoanele care se vaccinează anti-Covid
Consilierul onorofic al premierului pe probleme de sănătate a precizat că România poate gestiona valul patru al pandemiei.
„Ne pregătim ca această pandemie să fie transformată în următorii ani într-o boală sezonieră, un vaccin anual, la fel ca şi gripa, şi să o putem gestiona. Încă suntem într-un an pandemic, 2022 va fi un an de ieşire din pandemie şi de abia din 2023 să ne aşteptăm la un an normal. (…) Suntem într-un moment în care putem gestiona un val patru, nu suntem atât de nepregătiţi ca în 2020, venim după nouă luni de vaccinare şi cred că ar trebui să putem să înţelegem că un minim efort al unei vaccinări poate însemna un loc pentru bătrânii noştri care suferă de alte boli în spitalele din România”, a mai spus fostul ministru.
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri, 1o septembrie, 2.500 de cazuri de noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore. Până la această dată, pe teritoriul României au fost confirmate 1.115.901 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.063.360 de pacienți au fost declarați vindecați.
De asemenea, 34.914 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 09.09.2021 (10:00) – 10.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 43 de decese (21 bărbați și 22 femei), dintre care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Galați, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava și Municipiul București.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 4.298. Dintre acestea, 543 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 107 sunt minori, 102 fiind internați în secții și 5 la ATI.