Nepoata lui Ceauşescu: După standardele de azi, casa din Primăverii este casa-poartă a lui Videanu

Mihaela Ceauşescu, căsătorită Moraru, nepoata lui Nicolae şi a Elenei Ceauşescu, a povestit într-un interviu în exclusivitate pentru România TV circumstanţele în care tatăl ei, Marin Ceauşescu, s-a sinucis la Viena şi felul în care au dispărut banii lăsaţi de acesta, dar şi ce părere are despre averea familiei Ceauşescu.
Romania TV
26 mart. 2012, 19:48
Nepoata lui Ceauşescu: După standardele de azi, casa din Primăverii este casa-poartă a lui Videanu

Marin Ceaușescu a fost fratele mai mare al dictatorului Nicolae Ceaușescu. Începând cu 1974, el conduce reprezentanța economică a României la Viena. Pe 28 decembrie 1989, la trei zile după executarea fratelui său, el se sinucide în subsolul ambasadei României din Viena, în condiţii suspecte.

Ca urmare a unei solicitări făcute de mama Mihaelei Ceuşescu, autorităţile au pus la dispoziţie o scrisoare în care se detaliază inventarul făcut după decesul lui Marin Ceuşescu, în apartamentul folosit de acesta la Viena.

În apartament au fost găsite trei sume de bani, „cu indicaţia defunctului de a fi folosite în următoarele scopuri”:

„‘31.520 şilingi pentru cheltuieli de înscriere, transport în ţară, înmormântare şi expedierea bagajelor personale la Bucureşti’. De aici rezultă că tata ar fi lăsat o sumă de bani pe masă undeva şi era specificat pentru ce sunt aceşti bani. ‘2.700 dolari SUA pentru a fi depuşi pentru ajutorul România. 1.230 lei pentru a fi depuşi pentru ajutor România’. Din suma de 31.520 şilingi ambasada spune că a rămas necheltuită suma de 8.236 de şilingi. ‘Referitor la returnarea sumei necheltuite vă aducem la cunoştinţă că ne-am adresat ministerului Justiţiei, domnului procuror şef M. Ionescu, de unde nu am primit niciun răspuns’. Eu l-aş întreba pe domnul procuror şef dacă să mai aştept sau nu”, a povesitit pentru România TV, Mihaela Ceauşescu.

Nici cu celelalte sume depuse pentru aşa zisul „ajutor pentru România” nu se ştie ce s-a întâmplat.

Mihaela Ceauşescu a mai povestit cum tatălui ei i s-a spus că soţia sa a murit la revoluţie şi că fetele sale au fost arestate, ceea ce nu era adevărat.

I s-a comunicat că mama a murit la Revoluţie şi noi suntem arestate, probabil pe viaţă. Ar mai fi un motiv care să ducă la gândul sinuciderii. A spus-o de mai multe ori acolo, la Viena, ne-au relatat foştii lui subalterni, că lui i se părea de neînchipuit să mai rămână în viaţă în condiţiile în care soţia lui a murit iar fiicele sunt închise pe viaţă„, a explicat nepoata lui Nicolae Ceauşescu.

Mai mult, se pare că Marin Ceuşescu şi-a petrecut ultimele zile în izolare totală, fără telefon sau televizor, ceea ce a accentuat gândurile sinucigaşe.

Una dintre persoanele care pretinde că l-a găsit mort în pivniţă ne-a povestit că a stat mai mult de vorbă cu tata deşi imediat după data de 22 decembrie, până pe 27 spre 28 decembrie, când tata s-a sinucis, el a fost încuiat, asta ni s-a relatat, asta spune şi ambasadorul, că l-au izolat să-l salveze. El a fost încuiat în apartament şi puţini s-au dus să-l mai viziteze. Persoana respectivă s-a dus de câteva ori şi tata îi spunea că ce rost mai are să trăiască. Un alt lucru foarte dureros pentru tata a fost că i s-a luat radioul, televizorul. A fost lăsat într-un apartament de trei camere, în incinta agenţiei, fără radio, fără TV şi nu ştia nimic. Şi-i întreba pe cei care-i aduceau mâncarea, ce se întâmplă în ţară?„, a mai spus Mihaela Ceauşescu în interviu.

Nu ştiam unii de alţii. Situaţia lui era mult mai groaznică. Era un om singur care nu mai avea informaţii. Pe 25 i-au adus televizorul. Şi tata spune bucuros cred că lucrurile sunt mai bune. Ceva se clarifică. Şi-au dat seama că nu sunt vinovat. După care i l-au adus, a văzut execuţia şi iar televizorul a fost luat„, a mai povestit aceasta.

Cât despre casele şi bunurile familiei Ceauşescu, Mihaela Ceauşescu susţine că erau impresionante doar pentru perioada aceea, şi că pălesc în comparaţie cu averile care s-au făcut după 90.

Atât de mult se vorbeşte despre bunurile familiei Ceauşescu, despre averile familiei Ceauşescu, nu neapărat despre tatăl meu. În primul rând, casele nu erau ale lui Nicolae Ceauşescu. Nici casa din Primăverii nu era a lui. Au fost ale funcţiei. Nici nu erau foarte mari. Atunci ni se păreau impresionante. Acum, la 23 de ani, am intrat în nişte case, cu 23 de camere, cu piscine subterane, cu sticlă (…) A fost o casă care după standardele de azi este casa-poartă a lui Videanu. Cam atâta era„, a declarat Mihaela ceauşescu.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'