Discuţiile s-au axat asupra lui Paul Manafort, pe atunci şeful echipei de campanie a lui Donald Trump, şi Michael Flynn, un general în retragere care în acel moment îl consilia pe Trump în ceea ce priveşte chestiunile de securitate, potrivit unor foşti şi actuali oficiali americani la curent cu acest caz, citaţi de cotidianul New York Times.
Amândoi aveau legături indirecte cu oficiali ruşi, care păreau siguri că cei doi ar putea fi folosiţi pentru a influenţa opiniile lui Donald Trump despre Rusia.
Unii oficiali ruşi s-au lăudat că îl ştiu foarte bine pe Flynn, care după victoria lui Trump avea să devină consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, fiind forţat să demisioneze după mai puţin de o lună.
Alţii ruşi au discutat despre varianta utilizării legăturilor cu fostul preşedinte prorus al Ucrainei, Viktor Ianukovici, care la un moment dat a lucrat cu Manfort, fostul şef al echipei de campanie a lui Donald Trump, care însă a fost demis cu aproape trei luni înainte de scrutinul prezidenţial.
Jurnaliştii de la New York Times subliniază că nu este clar dacă oficialii ruşi chiar au încercat în mod direct să-i influenţeze pe Manfort sau Flynn. Amândoi au negat că ar fi avut vreo legătură cu presupusele imixtiuni ale Rusiei în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite.
FBI, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi. Un procuror special, Robert Mueller, va coordona investigaţiile.