NEWS ALERT! Incendiu la Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara. 24 de copii evacuați de urgență

E alertă de incendiu, miercuri seara, la Spitalul de Copii Louis Țurcanu Timișoara. Mai mulți copii au fost evacuați.
Alina Costache
27 sept. 2023, 21:46
NEWS ALERT! Incendiu la Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara. 24 de copii evacuați de urgență

Un incendiu a izbucnit, miercuri seara, la Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara.

Potrivit primelor informații, 25 de copii au fost evacuați, iar în acest moment spitalul este ventilat pentru a se evita propagarea focului.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Spitalul de copii din Timișoara, afectat de un alt incendiu în aceeași lună, în 2022

În urmă cu un an, tot în luna septembrie, un alt incendiu a izbucnit la același spital din Timișoara, când au fost afectate două etaje. La vremea aceea, din spital au fost evacuați 42 de copii și părinții lor.

„Cei 42 de copii au fost transferaţi la alte unităţi sanitare din Timişoara cu ajutorul a trei autosanitare SMURD, şapte ambulanţe SAJ, două autospeciale de transport personal şi victime multiple şi un microbuz de transport persoane din cadrul ISU Timiş, astfel: 17 copii au fost transferaţi pe Secţia de Chirurgie pediatrică a aceluiaşi spital, dintre care un pacient intubat transferat de către personalul spitalului; 16 copii au fost transferaţi la Maternitatea Bega, dintre care cinci au necesitat administrarea de oxigen pe timpul transportului; şapte copii transferaţi pe Secţia de prematuri a Spitalul de Copii Louis Ţurcanu; doi copii au fost transferaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Dr. Victor Babeş’ Timişoara, dintre care, un pacient cu COVID-19 şi un pacient cu insuficienţă respiratorie. Din fericire, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale suplimentare”, a detaliat Elena Megherea, purtătorul de cuvânt al ISU Timiş.

Citește și Peste 100 de morţi, inclusiv mirele şi mireasa, şi 150 de răniţi într-un incendiu devastator izbucnit într-o sală de nunţi din Irak

Incendii în spitale în ultimii ani:

  • 25 iulie 2023. Un incendiu puternic a izbucnit în curtea Spitalului „Nicolae Robănescu” din București, după ce un transformator ar fi explodat. 110 copii au fost evacuați, aceștia fiind transferați la Spitalul „Marie Curie”.
  • Februarie 2023 –  Spitalul Județean Zalău. Incendiul a pornit de la un ventilator dintr-un grup sanitar. Nu au fost înregistrate victime.
  • Ianuarie 2023 – Spitalul de Copii Galaţi. Incendiul a avut loc într-un laborator din spital și ar fi pornit de la un neon. Al doilea incendiu în mai puțin de patru luni la această unitate medicală. Nu au fost victime.
  • Septembrie 2022 – Spitalul de Copii din Timișoara. Incendiu puternic și degajări de fum la două etaje ale clădirii. A fost activat Planul roșu de intervenție. 42 de copii și 41 de părinți au fost evacuați. Clădirea era autorizată împotriva incendiilor. Cauza, în opinia reprezentanților spitalului: un cablu de degivrare care s-a supraîncălzit.
  • Iunie 2022  – Spitalul Orășenesc Aleșd, județul Bihor. Incendiul a izbucnit într-un salon al Secției de Pneumologie. Focul a fost stins rapid, în circa 15 minute. Doi pacienți au avut nevoie de îngrijiri medicale (unul a suferit arsuri, iar altul s-a intoxicat cu fum). Pagubele materiale: un pat și o saltea. Ulterior, ISU Crișana și reprezentanții spitalului au făcut precizări privind cauza incendiului: focul a pus de unul dintre pacienți.
  • Aprilie 2022 – Spitalul “Bagdasar Arseni” din Bucureşti – Fumul era degajat de la nivelul acoperișului clădirii. Nu au fost victime.
  • Februarie 2022 – Spitalul Județean de Urgență Suceava. 70 de pompieri salvatori au intervenit de urgență, evacuând peste 300 de pacienți (dintre care 102 erau copii – 57 nou-născuți). Nu au fost victime. Cauza: ventilator electric incins.
  • 11 noiembrie 2021 – Un incendiu a avut loc la Spitalul suport covid Movila din Ploiești, iar doi pacienți au decedat. Incendiul s-a produs într-un salon de la parterul clădirii.
  • 1 octombrie 2021 – Un incendiu s-a produs la Secția ATI a Spitalului de Boli infecțioase din Constanța. Nouă persoane au murit.
  • 24 iulie 2021 – Un incendiu a avut loc la Spitalului Județean Constanța. „A fost un incendiu la un bloc operator, de aproximatv 40 de mp, cauza probabilă fiind scurt circuit electric la dezumidificatorul din sala de operație. În blocul operator erau patru persoane care s-au autoevacuat”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea. Este vorba despre medici, în blocul operator nefiind niciun pacient la acel moment.
  • 21 aprilie 2021 – Un incendiu a izbucnit la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Slatina, Focul s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la nivel parter şi etaj 1. Au fost evacuate 36 de persoane, dintre care 6 au fost intoxicate cu fum şi transportate la UPU.
  • 8 martie 2021 – Un incendiu a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, iar 18 pacienţi şi cinci cadre medicale s-au autoevacuat, un alt pacient fiind scos de pompieri. Trei cadre medicale au fost transportate la spital cu fracturi, după ce au sărit pe geam.
  • 21 februarie 2021 – Zeci de echipe de pompieri au intervenit la Institutul „Marius Nasta”, unde a fost anunţat un incendiu la o unitate mobilă ATI amplasată într-un TIR. Ministerul Sănătăţii a informat că nu au fost victime.
  • 29 ianuarie 2021 – Un incediu a izbucnit, în jurul orei 5.00, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, iar 102 pacienți cu COVID-19 au fost evacuați. Focul a fost stins de pompieri, însă trei persoane au fost găsite carbonizate, iar a patra a decedat deși s-a încercat resuscitarea acesteia.
  • 5 ianuarie 2021 – Un echipaj de intervenţie Chimică, Biologică, Radiologică şi Nucleară (CBRN) al ISU Timiş a intervenit la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, în urma unui incendiu izbucnit într-un salon al unui pavilion suport COVID. Potrivit ISU Timiş, a luat foc o saltea dintr-un salon din care au fost evacuate două persoane. Nu au existat intoxicaţii sau probleme medicale.
  • 2 ianuarie 2021 – Un incendiu a izbucnit la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, judeţul Neamţ, doi pacienţi şi două cadre medicale fiind transportate la Camera de Primiri Urgenţe, după ce au suferit uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon. Aproape 50 de pompieri au intervenit cu 16 autospeciale pentru stingerea incendiului şi evacuarea pacienţilor.
  • 25 decembrie 2020 – Un incendiu în urma căruia un pacient a decedat a avut loc la pavilionul de bărbaţi de la Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi.
  • 14 noiembrie 2020 – Zece persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit la secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă şi degajare mare de fum şi a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Medicul de gardă de la secţia ATI a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe circa 80% din suprafaţa corporală.

Citește și Mesaj RO-ALERT lângă București. Fum gros degajat de un incendiu scăpat de sub control
 

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Condamnări dure pentru cinci activiști de mediu în Londra
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'