Dieteticianul oncolog Nichole Andrews, cu peste 300.000 de urmăritori pe Instagram, evidențiază rolul esențial al obiceiurilor alimentare în prevenirea, tratarea și recuperarea în urma cancerului. Andrews spune că de cele mai multe ori, alegerile noastre alimentare pot influența extrem de mult procesele biologice, precum repararea ADN-ului, inflamația și reglarea hormonală. Acesta spune că toate acestea sunt în strânsă legătură cu dezvolarea de cancer.
Printre cele măi dăunătoare alimente care există, ar fi bine să ne ferim de cele care conțin carne procesată, dezvăluie oncologul Nichole. Conform unor studii, consumul de carne procesată precum bacon, cârnați și suncă etc., este asociat cu un risc extrem de mare, de cancer, în special în ceea ce privește cancerul colorectal.
„Aceste substanțe sunt adăugate cărnii procesate pentru a conserva culoarea și a preveni deteriorarea. În studiile de laborator, acești compuși formează substanțe cancerigene”, subliniază nutriționista într-un videoclip pe TikTok.
@oncology.nutrition.rd Say goodbye to confusion and uncertainty. Join my 1:1 coaching program today, regain control over your diet, and get back to living your life to the fullest! 🌟🌟LINK IN BIO TO APPLY for 1:1 support TODAY!🌟🌟 #breastcancerjourney #lungcancerawareness #bravetheshave #lymphomaawareness #livercancer #kidneycancer #prostatecancerawareness #radiationtherapy #hormonetherapy #sarcomaawareness #cancerresearchUK #pancreaticcancer #lymphoma #ovariancancer #prostatecancer #cancerfree#cancerwarrior#cancerfighter #oncology #breastcancersurvivor #cancerresearch #chemotherapy #chemo #cancerpatient#cancerawarenessmonth #oncologynurses#cancercure#cancernation #breastcancercare #cancermotivation ♬ original sound – gratifyofficial
Recent, Uniunea Europeană le-a impus exportatorilor un termen de cinci ani pentru a elimina aditivii artificiali din alimente, considerați compuși nocivi.
Deși zahărul nu este considerat direct cancerigen, o dietă bogată în zahăr poate contribui la obezitate, un factor de risc bine cunoscut pentru diversele tipuri de cancer, precum cel de sân, colon și endometru. Consumul excesiv de zahăr provoacă inflamații și afectează procesele metabolice, ceea ce crește indirect riscul de apariție a cancerului.
Toate aceste cazuri de cancer ar putea fi prevenite cu până la 50% în cazul în care am alege o dietă cât mai echilibrată, diferite modalități de a face sport, cât și gestionarea greutății.
Dieteticianul include pe lista sa de produse bune spre consum, fructele și legumele, și de asemenea, pești grași, cum ar fi somonul care este un aliment extrem de bogat în acizi grași și bine cunoscuți pentru proprietățile lor antiinflamatorii.