„Unele dintre ele au început procedura de autorizare, cum sunt Prefectura și Consiliul Județean, cu alte instituții suntem într-o permanentă corespondență și cred eu că în timpul cel mai scurt vor intra și ele în legalitate„, a explicat Ion Moldovan, șeful ISU Cluj.
În schimb, Primăria Cluj-Napoca spune că se află în legalitate.”În acest moment pe legislația valabilă până la modificarea acesteia în regim de urgență întocmim toate condițiile legale. Urmează să vedem și să existe un dialog între noi și Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a vedea dacă e necesar să facem alte actualizări și armonizări a ceea ce îndeplinim, cu noua legislație care știți are mai puțin de o săptămână de când a intrat în vigoare„, a declarat purtătoarea de cuvânt a municipalității, Oana Buzatu.
Reprezentanții Inspectoratului Pentru Situații de Urgență Cluj au însă o altă părere. „Clădirile de pe Moților și Eroilor au fost construite de la început ca spații administrative, deci nu necesită autorizație din partea noastră pentru că au aceeași destinație ca în momentul în care s-au construit. Clădirea Poliției Locale este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu. În schimb celelalte primării de cartier nu sunt autorizate la momentul de față, dar purtăm discuții cu ei, încă de când au fost controlați pentru a intra și ei în legalitate„, a completat Ion Moldovan.
VEZI ŞI DE TOT RÂSUL. Primăria din Cluj a montat bănci pe pista de biciclete FOTO
La polul opus, unii agenți economici clujeni par mai conștienți. „Sunt cluburi care într-adevăr respectă toate măsurile privind securitatea la incendiu. Chiar lunile trecute s-a autorizat un club nou care deține toate autorizațiile privind securitatea la incendiu”, a mai spus șeful ISU Cluj.
Potrivit acestuia, în județ mai funcționează fără autorizații și unele școli, o parte din spitale, dar și mai multe lăcașuri de cult.