În martie 2021, Secția 12 de Poliție a preluat cazul.
„Vă comunicăm faptul că polițiștii Secției 12 au efectuat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, faptă prevăzută de articolul 253 din Codul Penal, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 cu propunere legală”, a transmis Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, pentru RomâniaTV.net.
În urma solicitării RomâniaTV.net, Poliția a refuzat să spună dacă la dosar există imagini surprinse de camerele video.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București a clasat dosarul, la cinci luni după derapajul anarhiștilor.
„Vă informăm că dosarul penal cu nr. unic 2750/P/2021, ce a avut ca obiect comiterea infracțiunii de distrugere, prevăzută de articolul 253 alineatul 1 din Codul penal, constând în aceea că la data de 18.03.2021 persoane necunoscute au înscris mai multe mesaje și simboluri pe pereții exteritori ai Bisericii Pogorârea Sfântului Duh, situată în Parcul Titan, a fost soluționat prin clasare, la data de 03.08.2021, fapta ce a făcut obiectul cercetărilor nefiind prevăzută de legea penală”, au transmis pentru RomâniaTV.net prim-procurorul Remus Tomescu, respectiv procurorul Mihai Lazăr.
Cunoscutul teolog Valentin Guia se arată revoltat de modul în care autoritățile au gestionat dosarul Bisericii din Parcul IOR.
„La momentul respectiv am fost acolo, în acea dimineață și am văzut absolut toată ‘lucrarea de artă’ pe care au făcut-o acești rătăciți.
În ultima vreme nu mai contează absolut deloc însemnele, valorile naționale, demnitatea omului, ci doar banul. Purtăm grija doar a companiilor străine și a celor care vor să facă profit.
(…) Acești rătăciți (n.r. – globaliștii) au inoculat în mentalul colectiv ideea că atunci când zici cuvântul ‘dragoste’, primul lucru la care trebuie să se gândească oamenii, în special generația tânără, este sexul. Curcubeul, de exemplu, o valoare primită de la Dumnezeu, primul legământ cu omul, prin Noe, în mentalul colectiv, în special al tinerilor, este perceput drept reprezentativ pentru minoritatea LGBT și lucrurile care derivă din această minoritate.
Nu mă mai miră nimic. Dacă autoritățile nu au luat atitudine când imnul țării noastre a fost batjocurit, în momentul în care drapelul, sfântul nostru tricolor, botezat cu sângele martirilor acestui neam este batjocurit de unii rătăciți – pentru că nu toată minoritatea le împărtășește aceste aberații… Să ajungi să faci o astfel de blasfemie, în Ucraina, să o pui pe Maica Domnului cu un aruncător de grenade în brațe și o transformi în ‘Sfânta Javelina’, care are succes împotriva tancurilor rusești, cred că s-a ajuns mult prea departe…”, a transmis Valentin Guia, pentru RomâniaTV.net.
Cazul Bisericii din lemn, din Parcul Titan, a fost mediatizat la nivel național, în martie 2021. Toate posturile TV importante au prezentat inscripțiile „Be gay, do crime!”, „LGBT„, „BLM”, svastica lui Hitler și „ANTIFA”.
Biserica Ortodoxă Română (BOR) a oferit o poziție tranșantă la acea vreme, prin intermediul purtătorului de cuvânt, Vasile Bănescu.
„Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou. Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereții frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureștean IOR.
Doar un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv și progresist mediul universitar și social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, își găsește, iată, adepți și în România.
Din fericire nu în România profundă, a majorității oamenilor normali și de bun-simț, ci în aceea, insulară, a unor personaje ce nu sunt obișnuite să țină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti. Salvarea lor, ca și a noastră a tuturor, o reprezintă constant educația în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice și, desigur, fertila credință în Dumnezeu”, a comentat Vasile Bănescu.
În replică, Asociația ACCEPT, organizatoare a marșurilor „curcubeu” din București, a criticat punctul de vedere al lui Vasile Bănescu.
„Atragem atenția că discursul purtătorului de cuvânt BOR, Vasile Bănescu, este unul care blamează o întreagă comunitate, fără dovezi sau concluzii venite din partea autorităților în acest sens. Domnul Bănescu nu este polițist, procuror și judecător.
Nu are nicio dovadă despre identitatea celor care au făcut grafittiul și acest tip de discurs nu este unul nou, ci reia mesajele pline de ură la adresa comunității LGBTI pe care BOR le-a susținut de-a lungul timpului, mesaje adresate unui grup deja la risc de violență, marginalizare și excludere socială în țara noastră”, a transmis ONG-ul LGBT.