„Secţiile de neonatologie au nevoie de fonduri suplimentare deoarece Programul Naţional ‘Mama şi Copilul’ cu subprogramul destinat neonatologiei a fost tăiat prin proiecţia bugetară de anul trecut, undeva la jumătatea fondurilor necesare şi, aşa cum eu am anunţat – dar probabil nu a preluat nimeni atunci cu atenţie – cred că de la începutul lunii martie am spus că la rectificarea bugetară voi propune şi voi ţine cont de acest aspect, nu numai la neonatologie ci şi la celelalte programe naţionale. Deci vom suplimenta fondurile atât cât este necesar”, a afirmat ministrul Sănătăţii, potrivit Agerpres.
Bănicioiu: 800 de femei bolnave de cancer mamar vor beneficia de reconstrucţie mamară
El a arătat că au fost identificate resursele băneşti necesare, apreciind că greşeala de finanţare a pornit de la intenţia fostei conduceri a ministerului de resort care intenţiona să transfere toate programele naţionale de sănătate către CNAS.
„În momentul de faţă vă pot da şi vestea bună, că s-au găsit resursele necesare, iar ca şi explicaţie, această greşeală, din punctul meu de vedere, a făcut-o vechea conducere deoarece intenţiona să transfere programele naţionale către Casa Naţională de Asigurări şi a fost o neînţelegere atunci între minister şi CNAS. Noi am reluat discuţiile şi am ajuns şi la o concluzie şi la un punct comun cu Casa Naţională de Asigurări. Deci vor fi banii respectivi, dar la rectificare. Vor fi în plus (fonduri faţă de ceea ce alocă CNAS, n.r.) şi eu zic că acoperim tot necesarul pentru anul în curs”, a completat Bănicioiu.
Potrivit acestuia, primii paşi în alocarea de fonduri suplimentare au fost efectuaţi pentru subprogramele de ATI – urgenţe şi infarct miocardic.
MS a alocat 20 milioane de lei pentru 15 spitale care tratează cazurile urgente de infarct miocardic
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi ministrul Trasporturilor, Dan Şova, au participat joi, în oraşul Simeria, la recepţia finală a proiectului de modernizare a spitalului CF Simeria şi ambulatoriului de specialitate integrat acestuia. Lucrările s-au derulat timp de trei ani şi au costat circa 2,5 milioane lei. Fondurile au fost asigurate din resursele proprii ale unităţilor medicale.
Spitalul CF Simeria deţine 111 paturi, grupate pe trei secţii: medicină internă, chirurgie generală şi neurologie. Din anul 2010, spitalul nu mai are datorii. În spital sunt trataţi anual circa 3.000 de pacienţi.