Nicolae Ceauşescu spune povestea tatălui său, Ion Ceauşescu, cel mai mic frate al fostului dictator: „Toată lumea i-a întors spatele”

Ion Ceaușescu s-a născut la 23 martie 1932 în Scornicești, județul Olt, şi este al șaptelea și cel mai mic băiat al familiei Ceaușescu. Povestea arestării sale a fost spusă de fiul său, Nicolae Ceaușescu, numit aşa în cinstea tatălui străbunicii sale.
Filip Stan
25 nov. 2021, 09:52
Nicolae Ceauşescu spune povestea tatălui său, Ion Ceauşescu, cel mai mic frate al fostului dictator:

În decembrie 1989, Nicolae Ceaușescu avea 30 de ani, era căsătorit de doi ani şi era cel mai bun prieten al lui Nicu Ceaușescu, fiul fostului lider comunist, cu care a şi copilărit în Primăverii, şi prieten cu Donca Mizil.

„Tata a făcut agricultura din pasiune. A fost cu Ion Iliescu doi ani la facultate, la Moscova. A plecat că nu i-a plăcut şi a făcut agricultura care era pasiunea vieţii lui. În ’89 era prim vicepreședinte la Comitetul de Stat al Planificării, răspundea de câteva ministere, dar cu certitudine de ministerul Agriculturii.”, a spus Nicolae Ceauşescu la Antena 3.

„Eram disperat după cai, ca şi acuma, şi făcusem o secţie hipică în cadrul Clubului Sportiv la 30 decembrie. Organizasem un concurs la care participase preşedintele onorific Victor Atanasie Stănculescu. Știam cine e şi ce poziție are. Știam de la tata, cu titlu confidențial, care era principala preocupare a sa şi anume vânzarea de armament. Era un om cu prestanță deosebită, un general adevărat, un om foarte plăcut. Pe 16 decembrie a venit pe nepusă masă la IASEU 30 decembrie. M-a chemat directorul, la cererea lui Stănculescu, şi am crezut că primesc vreo primă.

După ce ne-a salutat, ne-a zis că vrea să bea o cafea şi că vrea să vorbească cu mine. Am băut vreo două sticle de wiskey cu el, am servit masa de prânz, am vorbit despre cai, despre motorină, tâmpenii, că nu aveam subiecte comune. A venit aghiotantul şi i-a spus că trebuie să meargă la Săliţa şi de acolo a plecat la Timișoara. Pe 21 decembrie a venit sora mea la mine şi un prieten de la Steaua care m-a întrebat dacă știu ce e în Bucureşti.

Citeşte şi: Detalii neştiute despre povestea de dragoste dintre Nicu Ceauşescu şi Donca Mizil, dezvăluite de ultimul nepot al dictatorului. Cum a intervenit Elena Ceauşescu: „Avea răutăţile dânsei”

Nicolae Ceauşescu: „Când au apărut Mircea Dinescu şi Caramitru, nu am mai avut voie să intru la el în birou”

I-am zis că nu ştiu. Văzusem dimineață la televizor scena cu meetingul, ce s-a întâmplat. M-au lămurit că nu se poate să plece tovarășul că este geniul Carpaților. Şi m-au dat afară. Erau niște domni cu ochii albaștri şi au zis, băi, vezi că aştia te arestează. Dar de ce să mă aresteze, că nu am făcut nimic. Pe 22 decembrie au venit şi mama şi tata acolo. Directorul, cu care eram în relații foarte bune, m-a chemat să mâncăm şi la 12:03 când a apărut Mircea Dinescu şi Caramitru, nu am mai avut voie să intru la el în birou. Dimineaţa am aflat că mama, tata şi sora mea au fost arestați şi duși la Giurgiu. Tata nu a primit niciodată un mandat de arestare, a stat la dispoziție 9 luni, mama o lună, sora mea o lună.

În timpul ăsta li s-a desfăcut contractul de muncă cu litera I. Mama era cadru universitar la Institutul Agronomic, tata era la CSP şi membru corespondent al Academiei Agricole, unde erau şi colegii cu care a scris cărți până atunci, erau tineri crescuți de el care învățaseră după manualele lui. A fost dat afară şi de acolo, că este Ceaușist. Nu l-a primit la catedră şi de atunci a fost șomer de lux vreo doi ani până s-au putut pensiona. Când a cerut mama de la procuratură o dovadă au fost refuzați şi aşa au rămas fără serviciu. Curios este că tata a fost membru corespondent al Academiei Agricole din Italia, unde probabil este şi acum. Aici, toată lumea i-a întors spatele”, a spus Nicolae Ceaușescu despre tatăl său Ion.

Citeşte şi: Adrian Năstase a reacționat după ce Nuțu Cămătaru a dezvăluit că ar fi avut o discuție în penitenciar: ‘Nu îmi aduc aminte”

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...