Nicolae Ciucă a făcut anunţul! Pensiile şi alocaţiile cresc din 2022

Guvernul urmează să aprobe, miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, majorarea punctului de pensie la 1.586 de lei, de la 1 ianuarie 2022.
Filip Stan
15 dec. 2021, 09:14
Nicolae Ciucă a făcut anunţul! Pensiile şi alocaţiile cresc din 2022
Nicolae Ciucă, declaraţii live despre creşterea pensiilor

„Aprobăm în şedinţa de Guvern de azi un pachet de măsuri sociali în beneficiul copiilor, pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi, aşa cum ne-am asumat în progrmaul de guvernare.

Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10% începând cu luna ianuarie a anului viitor de la 1.442 de lei, la 1586 de lei.

Decidem creşterea indemnizaţiei sociale pentru pensionari cu 25% de la 800 de lei la 1000 de lei începând cu anul 2022”

Nicolae Ciucă anunţă creşterea alocaţiilor pentru copii din 2022

„De asemenea, majorăm alocaţia de stat pentru copii şi instituim acordarea anul viitor a unei indemnizaţii suplimentare pentru persoanele cu dizabilităţi, respectiv a 13-a indemnizaţie.

Alocaţia de stat pentru copii creşte la 600 de lei pentru copii în vârstă de până la doi ani sau până la trei ani în cazul copilului cu dizabilităţi.

De asemenea, alocaţia de stat va creşte la 243 de lei pentru copii cu vârstă între 2 şi 18 ani, dar şi după această vârstă pentru tinerii care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional până la terminarea acestora.

Doresc să subliniez că alocaţia de stat se cumulează cu indemnizaţia lunară, cu stimulentul lunar sau stimulentul de inserţie.”

„Printr-o altă măsură, stabilim acordarea în mod excepţional a unei indemnizaţii suplimentare, cea de-a 13-a, pentru persoanele cu dizabilităţi, indiferent de venituri. Indemnizaţia compensatorie se acordă o singură dată anul viitor în luna ianuarie”

„Aceste măsuri sunt în acord cu angajamentele asumate prin programul de guvernare şi vor fi finanţate prin bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetul de stat pentru anul 2022”.

Proiectul de ordonanţă privind creşterea pensiilor prevede că „începând cu anul 2023, valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuţi în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică”.

„Majorarea şi data de acordare se stabilesc anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, prevede actul normativ.

Creşterea pensiilor 2022, decisă azi de Guvern. Ce alte priorităţi sunt pe agendă

Pe ordinea de zi a reuniunii de miercuri a Cabinetului Ciucă se mai află proiecte de OUG care vizează măsuri referitoare la salarizarea personalului din sistemul administraţiei penitenciare, modificarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru acordarea indemnizaţiei compensatorii pentru persoanele cu handicap şi modificarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, conform Agerpres.

Citeşte şi: De ce a trimis premierul Ciucă o echipă a Corpului de control peste Raed Arafat

Guvernul urmează să discute şi mai multe proiecte de hotărâre, dintre care unul vizează aprobarea bugetului Trezoreriei Statului pe anul 2022.

Vezi mai jos proiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Guvernului.

15-12 UPDATE Informatie de presa ref proiectele de acte normative introduse pe agenda sedintei Guvernului Romaniei din 15 decembrie 2021-1

Invitat la România TV, Marius Budăi a dat asigurări că majorările pensiilor şi alocaţiilor sunt deja aprobate şi vor intra în vigoare de la 1 ianuarie, cu precizarea că alocaţiile pe ianuarie se plătesc în luna februarie.

„Avem doua proiecte de OUG, unul pentru majorarea alocatiilor, unul pentru majorarea pensiilor. Am terminat astazi si ultimul proiect din pachetul social, inclusiv acel sprijin din ianuarie pentru cei cu pensii mici.

Acea suma se ia o singura data. Daca puneam 1.500 pragul, tot era cineva care nu lua. Pensia medie este de 1600 de lei, aceasta a fost logica, sa se acorde tuturor celor care sunt sub pensia medie. Toti am spus in perioada asta ca trebuie sa-i aparam pe cei mai saraci.

De la 1 ianuarie creste punctul de pensie si alocatiile. Atentie, alocatiile din ianuarie se platesc in februarie. Pentru pachetul social trebuie aprobate mai multe acte normative. Doua sunt deja aprobate, unul se discuta maine”, a spus ministrul Muncii.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marius Budăi, ministrul Muncii: „Pensiile şi alocaţiile cresc de la 1 ianuarie. Exclus să majorăm vârsta de pensionare”

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Vara dă peste cap prețurile apartamentelor. Avem toate calculele
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. E ultimul avertisment: Nu spun că vine apocalipsa, dar...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'