Nicolae Ciucă a sărbătorit Ziua Marinei la malul mării. Liderul PNL s-a prins în horă alături de marinari și s-a pozat cu constănțenii

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a sărbătorit Ziua Marinei alături de președintele Klaus Iohannis și de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, la malul mării. După ce a asistat la parada navelor militare, președintele Senatului a susținut un discurs, apoi a plecat la o plimbare pe faleză, în timpul căreia a interacționat din plin cu constănțenii.
Alina Costache
15 aug. 2024, 14:14
Nicolae Ciucă a sărbătorit Ziua Marinei la malul mării. Liderul PNL s-a prins în horă alături de marinari și s-a pozat cu constănțenii

Președintele PNL Nicolae Ciucă a avut parte de o primire călduroasă la Constanța, la finalul ceremoniei organizate cu ocazia Zilei Marinei. Aflați la plimbare pe faleză, oamenii s-au înghesuit să facă fotografii cu liderul PNL.

Vizibil încântat de interacțiune, Nicolae Ciucă a discutat pe îndelete cu oamenii, a primit și a dăruit îmbrățișări, a făcut o mulțime de poze atât cu cei mari, cât și cu cei mici și, nu în ultimul rând, s-a prins în horă alături de marinari și de oameni obișnuiți.

 

În discursul susținut în fața marinarilor și a constănțenilor de rând, preşedintele Senatului a făcut referire la războiul din vecini, care ridică problema securității naționale. Nicolae Ciucă. În acest context, preşedintele Senatului a amintit că, la Mihail Kogălniceanu, se construieşte cea mai mare bază militară NATO din Europa.

“Traversăm o perioadă tulbure în regiune. La mică distanţă de aici se aude sunetul războiului, Ucraina luptă cu statul agresor Rusia, nu doar pentru a-şi apăra teritoriul, ci şi în numele valorilor democratice şi ordinii de drept. Trebuie precizat că invadarea ilegală a teritoriului ucrainean a început în Crimeea, iar unul dintre primele puncte cucerite de Rusia a fost portul Sevastopol. Acest lucru ne arată cât de relevante sunt rutele maritime şi cât de importantă este apărarea lor.

Ca stat membru NATO, România a pledat pentru creşterea prezenţei militare aliate pe flancul estic al NATO, înţelegând specificul regiunii Mării Negre şi prioritatea sa în arhitectura de securitate.

Recentul summit NATO de la Washington a reconfirmat importanţa strategică acordată de Alianţa Nord-Atlantică regiunii Mării Negre, în care ţara noastră este un actor cheie. La mică distanţă de locul în care ne aflăm, în localitatea Mihail Kogălniceanu, construim alături de aliaţi cea mai mare bază militară NATO din Europa. A investi în propria apărare şi securitate este o chestiune de responsabilitate, în primul rând faţă de România şi de cetăţenii noştri. De asemenea, trebuie să continuăm să dezvoltăm industria de apărare. Printr-un program pe termen lung de înzestrare a forţelor navale române, consolidăm apărarea flancului estic al NATO”, a mai spus Nicolae Ciucă.

La finalul alocuțiunii sale, liderul PNL a lăudat curajul marinarilor, afirmând că ei se numără printre românii “care au cu adevărat picioarele pe pământ”, deşi sunt “mereu pe ape”.

România contribuie la securitatea în regiune, pentru că ne dorim ca Marea Neagră să fie un spaţiu al democraţiei şi libertăţii, al păcii şi nu al războiului. Închei mulţumind, încă o dată, tuturor marinarilor militari şi civili, lucrătorilor portuari şi constructorilor navali. Deşi sunteţi mereu pe ape, vă număraţi printre românii care au cu adevărat picioarele pe pământ”, a spus preşedintele Senatului.

La începutul zilei, Nicolae Ciucă a făcut, de asemenea, referire și la importanța spirituală a acestei zile când creștinii prăznuiesc una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății, Adormirea Maicii Domnului. Liderul PNL îi îndeamnă pe creștini ca, în această zi, să se roage și să fie evlavioși.

Astăzi este o zi de mare sărbătoare pentru cei care prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului. Pentru creştini, 15 august este prilej de rugăciune şi evlavie, dar şi de pomenire a celor dragi plecaţi dintre noi. Sfânta Fecioară să ne îndrume paşii şi să ne aibă în paza sa!”, a scris Ciucă pe Facebook.

 

Spynews
Tatăl fotbalistului fenomen de la Euro 2024 a fost înjunghiat! Bărbatul a fost transportat de urgență la spital
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Elena Udrea e terminată. Nu mai are nicio șansă. Suferă cumplit
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
Anunțul zilei! Ministerul Agriculturii confirmă prelungirea termenului pentru depunerea cererilor pentru despăgubiri
Adevarul
O plimbare cu telecabina într-o stațiune de top din Italia, de trei ori mai ieftină față de Sinaia: „E japcă la prețuri”
Spynews
Un nou bonfire a adus adevărul crud pe Insula Iubirii, aseară, la Antena 1, ȋntr-o ediţie lider de audienţă. Radu Vâlcan: „Îmi pare rău ca ai fost martora acestor imagini!”
Spynews
Zi specială în familia Laurei Cosoi! Vera, fiica vedetei, a împlinit patru ani. Cum a surprins-o, încă de la primele ore | FOTO
Evz.ro
Seria Mamma Mia continuă. Producătorii filmului pregătesc a treia parte
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Autopsia preliminară a Ioanei, tânăra din Suceava care s-a sinucis. „Tragedia a fost mușamalizată. A...
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Caz șocant în Dolj. Un bebeluș de cinci luni a fost găsit mort între saltea și scândura patului. Care ar fi fost cauza decesului
Capital.ro
Anunțul momentului despre Victor Rebengiuc. Ce se întâmplă cu marele actor al României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Vacanța de Sf. Maria începe cu aglomerație în vămi
MediaFlux
PENSIONARII NEMULȚUMIȚI de RECALCULARE, vizați DIRECT! URGENT trebuie să facă asta
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...