Nicolae Ciucă a dat de înţeles că Guvernul nu ia în calcul schimbării cotei unice de impozitare.
„În acest moment, cota unică trebuie aplicată aşa cum a fost ea stabilită şi prevăzută iniţial. S-a discutat, am discutat cu reprezentanţii Consiliului Fiscal şi, în urma discuţiilor şi analizelor pe care le-au prezentat, am discutat să facem în aşa fel încât cota unică să fie într-adevăr cotă unică”, a spus premierul, la Senat.
De altfel, prim-ministrul Nicolae Ciucă a subliniat că „nu este vorba de modificarea taxelor la companii”.
„Tocmai am afirmat că în acest moment în care am putut să vedem că măsurile economice luate, de sprijin al investiţiilor, au contribuit la echilibrul economic şi chiar la o creştere economică substanţială faţă de trimestrul precendent şi faţă de perioada similară a anului trecut, nu cred că ar fi o bună practică, la nivelul Guvernului, să modificăm sistemul de taxare a companiilor.
Sunt alte măsuri fiscale la care specialiştii în domeniu lucrează”, a menţionat şeful Executivului, conform News.ro.
În legătură cu o posibilă taxă de solidaritate, Nicolae Ciucă a declarat că ”vor lua o decizie în coaliţie şi vor anunţa”.
În schimb, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că impozitul pe venit ar putea crește de la 10% la 15%, însă românii din clasa de mijloc vor beneficia de deduceri fiscale. 2.500 de euro este un venit mare care trebuie să fie impozitat.
„Orice societate îți dorește o clasă de mijloc cât mai dezvoltată și cât mai largă. Mi-aș dori să venim în primul și primul rând cu anumite deduceri la impozitul pe venit la cei cu venituri foarte mici și cu deductibilitate foarte largă și deduceri pentru clasa medie – pentru învățământ, pensii private, after-school, asigurări de sănătate. Astfel împingi să dezvolți și serviciile”, a spus Marcel Ciolacu.
Întrebat duminică, la Prima Tv, despre relaţiile dintre statul român şi companiile multinaţionale, liderul social-democrat afirmă că îşi doreşte un „gentleman agreement” cu acestea şi „o discuţie instituţională”.