Nicolae Ciucă anunţă că Ionuţ Lupescu este testat de PNL: „A făcut parte din generaţia de aur, a făcut istorie. Vedem ce zic bucureştenii”

Ionuț Lupescu poate fi adversarul lui Nicușor Dan pentru primăria Capitalei. Preşedintele PNL a confirmat că fostul internaţional va fi testat pentru postul lui Nicuşor Dan.
Filip Stan
04 mart. 2024, 21:39
Nicolae Ciucă anunţă că Ionuţ Lupescu este testat de PNL:

Ionuț Lupescu ar putea deveni candidat la Primăria Bucureștiului. Fostul component al Generației de Aur este unul dintre aleșii celor de la PNL pentru a fi adversarul lui Nicușor Dan la alegerile din acest an, a anunţat Nicolae Ciucă în direct la Digi 24. „A fost în staff-ul UEFA, a gestionat un buget mai mare ca al Primăriei Capitalei, a demonstrat că este un bun gospodar”

„N-am uitat și am căutat să vedem acei oameni care au în spate un background, inclusiv managerial. Ionuț Lupescu a făcut parte din stafful UEFA, a gestionat un buget de 5,5 mld pe an și l-a gestionat foarte bine. (…) Eu îl evaluez ca de altfel pe toți cei care au făcut performanță în sport și care au disponibilitatea să se sacrifice pe sine pentru a-și îndeplini un anume obiectiv. A făcut parte din generația de aur și a făcut istorie. Eu consider că este o persoană foarte bună pentru a fi testat și sondat în acest moment. Vedem ce zic bucureștenii”, a spus Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu: Sunt ferm convins că Iohannis a plătit şi va plăti factura politică pentru ”Jó napot kívánok, PSD!”
Cât despre un candidat comun cu PSD, Nicolae Ciucă a spus: „Dacă vom găsi acea persoană care să fie agreată de ambele partide și care să aibă dorința și perspectiva că îndeplinește cerințele și așteptările pe care bucureștenii le au, cu certitudine ne vom putea înțelege pe acest subiect”

Pe lângă Ionuț Lupescu, cele două partide vor mai „măsura” alți 5 potențiali candidați pentru a vedea gradul de notorietate, intenția de vot, dar și nivelul de antipatie în rândul populației.

74 de selecții și 6 goluri reprezintă cifrele lui Ionuț Lupescu la naționala României

După o carieră pe care și-a dedicat-o fotbalului, Ionuț Lupescu intenționează serios să se reprofileze. Fostul internațional a spus în mai multe rânduri că nu ar refuza să intre în viața politică și chiar a primit câteva oferte în acest sens.

Cu toate acestea, Lupescu nu s-a decis până în momentul de față, dar intențiile sale sunt de a ocupa un loc în funcția de europarlamentar.

74 de selecții și 6 goluri reprezintă cifrele lui Lupescu la naționala României

„Am spus că vreau să fac și altceva. Depinde și dacă politica mă vrea. Mă bag unde cred că pot să mă descurc. (n.r. dacă este vorba despre europarlamentar) Da, vedem”, a spus Lupescu, la Fotbal Club.

„Am spus că vreau, la vârsta asta pe care o am, cred că e o vârstă bună să intru în politică. Dar nu orice, adică eu îmi știu lungul nasului și încerc să ajut acolo unde cred eu că am o expertiză și am o experiență.

Având acești aproape 10 ani la UEFA, în care am făcut relații internaționale, la secția de fotbal Europa, așa cum sunt 22 de comisii sau mai multe, cred eu că mi-ar plăcea să îmi aduc contribuția și ca un euro-parlamentar. Dar asta e tot, nu am alte visuri de a ajunge…

Ciolacu, despre alegerile pentru primăria Capitalei: Dacă s-ar bate Firea cu Burduja, Nicușor Dan ar putea câștiga
Spre Parlamentul European, acolo cred eu că aș putea să îmi aduc contribuția pentru România, pentru că asta am făcut 10 ani la UEFA și știu cum este UEFA structurată și condusă, exact ca Parlamentul European, Consiliul European, și nu cred că ar fi o mare problemă pentru mine. Nu e o pistă greșită.

Am vorbit cu mai multe partide. Încă nu am ales culoarea. Tocmai, din păcate, a dispărut de ceva vreme, Franz Beckenbauer.

El spunea ‘Când faci 75 de ani, se poate întâmpla orice’. Și stau și mă gândesc că mai am și eu 20 de ani până fac 75 și nu se poate să fac doar fotbal. Nu că aș avea o problemă să fac numai fotbal. Dar mă gândesc că vreau să încerc și altceva. Și cred că acest lucru, în ultimii ani am început să mă uit mai mult la politică. ând stai și din afara României și ești puțin mai neutru, vezi poate lucrurile diferit, vezi lucrurile bune, mai puțin bune și vezi unde poți să îți aduci tu aportul.

Și m-a tot bătut gândul de vreun an și jumătate cu aceste europarlamentare”, a spus Ionuț Lupescu, în direct la „EXCLUSIV DINAMO”.

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc pe care e bine s-o eviți. Mirosul e greu de suportat, îți strici vacanța dacă mergi aici
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Două zile libere în plus pentru români! Care sunt condițiile pentru a le primi
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Oamenii, înlocuiți de inteligența artificială. O firmă din Canada este condusă de un manager AI
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Invazie de alge la malul Mării Negre! În ce zonă a litoralului se manifestă acest fenomen și cum îl resimt turiștii
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul
substantial.ro
MONITORIZAREA TENSIUNII ARTERIALE: METODE EFICIENTE ȘI RECOMANDĂRI DE SPECIALITATE
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!