Nicolae Ciucă a declarat că rata de pozitivare este relativ constantă, dar creşte numărul localităţilor unde se impun măsuri de carantinare, astfel că membrii guvernului trebuie să dea ei înşişi un exemplu pozitiv, pe care populaţia să-l urmeze, în vederea scăderii numărului de infectări.
„Asta va însemna că o să avem o presiune mai mare pe sectorul medical în zona Bucureştiului şi în zonele, probabil, limitrofe şi poate că va fi nevoie să continuăm să transferăm pacienţi şi în alte părţi care au presiunea mai mică. Cu domnul ministru Tătaru am stabilit că vom avea o şedinţă cu managerii spitalelor din Bucureşti, cu şefii secţiilor ATI şi şefii UPU ca să discutăm această situaţie, pe care probabil că o să începem să o vedem cândva în cursul săptămânii viitoare, având în vedere cifra asta de cazuri. DSV-ul urmărește situația. Incidența nu-i singurul factor de urmărit. Colaborarea populației române este cea mai importantă. În ultimele zile am distribut oxigenul la spitale. 500 de generatoare finalizăm să livrăm azi sau mâine”, a spus șeful DSU, Raed Arafat.
„Piețele vor fi deschise, motiv pentru care rog ANSVSA să își coordoneze activitățile pentru a monitoriza piețele. Cred că trebuie să dăm un mesaj. Din postura de părinți, de rude… Intră în atribuțiile noastre să reducem factorul de răspândire. Este o responsabilitate personală, civică. Deşi avem o cifră constantă a cazurilor de pozitivare, totuşi, din discuţia şi analiza pe care le-am avut legate de acest subiect, avem o creştere de până la 35 de localităţi carantinate şi, de asemenea, avem o situaţie pe care, de asemenea, va trebui să o discutăm şi să o analizăm legată de creşterea numărului de pozitivări la nivelul Capitalei”, a afirmat Nicolae Ciucă.
Citeşte şi: Raed Arafat: Se prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile