Nicolae Ciucă, atac în termeni duri la adresa PSD și AUR: „Sunt singurul candidat care are puterea de a-i opri”

Președintele PNL și candidatul formațiunii la alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă, a vorbit în larg despre așa-zisul „Plan Hrebenciuc”, prin care s-ar dori intrarea în turul doi al alegerilor prezidențiale a candidaților PSD și AUR.
Alina Costache
28 oct. 2024, 15:27
Nicolae Ciucă, atac în termeni duri la adresa PSD și AUR: „Sunt singurul candidat care are puterea de a-i opri”

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a vorbit pe Facebook despre așa-numitul „Plan Hrebenciuc”, ce vizează, în opinia sa, crearea unei majorități iliberale pe modelul Viktor Orban din Ungaria, al cărei scop final ar fi un stat autocrat, controlat de către PSD și AUR.

Președintele PNL explică „Planul Hrebenciuc”

Practic, creierul din spatele acestei operațiuni ar fi Viorel Hrebenciuc, care l-ar fi învățat pe Marcel Ciolacu să elimine contracandidații, prin tranzacții cu voturile membrilor PSD care să ajungă pe buletinele de vot ale AUR. Nicolae Ciucă acuză că membri ai PSD candidează pe liste AUR, cu scopul de a acapara puterea.

Citește și : Elena Lasconi, o nouă gafă. Șefa USR nu a ştiut să spună ce ţări fac parte din Consiliul de Securitate al ONU: ”Nu le ştiu chiar pe toate”

„Domnul Ciolacu nu are doar meditatori de engleză și economie, ci și meditatori care-i supraveghează pașii politici. Meditatorii din umbră ai domnului Ciolacu au conceput planul Hrebenciuc, cum să-l bage pe Simion în turul doi. De fapt, meditatorul șef este Viorel Hrebenciuc. L-a învățat cum să-i elimine contracandidații, prin tranzacții cu voturile membrilor #PSD care să ajungă pe buletinele de vot ale AUR. De ce? Pentru că pe listele AUR se află chiar membrii PSD! Împreună cu vicleșugul pus în scenă la CCR, planul Hrebenciuc prinde contur. ”, a precizat Nicolae Ciucă pe Facebook.

Scopul acestei mișcări a PSD ar fi crearea unui stat autocrat care să fie dominat de PSD și AUR, precum a fost, spune liderul PNL, în perioada în care PSD a guvernat alături de PRM, condus de Corneliu Vadim-Tudor. Astfel, ar fi distruse toate progresele democratice iar viziunea anti-europeană ar fi întărită.

Citește și : Marcel Ciolacu, avertisment important: „Mă tatuez pe mână, nu se mărește TVA-ul. Nu va crește nicio cotă unică.”

„Scopul final este formarea unei majorități iliberale, antidemocratice, după modelul Victor Orban din Ungaria și să desăvârșească visul politic al lui Liviu Dragnea: un stat autocrat, controlat de sus până jos de către PSD și AUR, așa cum PSD a guvernat în trecut cu partidul extremist de tristă amintire, PRM. Domnul Ciolacu se jură că nu va sta la masă cu George Simion. Nici nu va fi nevoie, pentru că îi va lua masa cu totul, adică chiar pe parlamentarii pe care i-a plasat pe listele AUR. Rezultatul pentru România ar fi mai mult decât dezastruos. Prin ajutorul oferit lui George Simion și partidului său, care va fi avantajat la alegerile parlamentare, dacă intră în turul al doilea, mișcarea anti-europeană va fi validată și întărită, la un nivel la care nu a mai fost niciodată în țara noastră.”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă acuză PSD de legături cu Moscova

Ciucă face aluzii la Ion Iliescu și Mircea Geoană, care ar fi avut legături cu Moscova. Astfel, Iliescu ar fi sunat pentru ajutor la Moscova, în timpul Revoluției Române din 1989, iar Mircea Geoană ar fi călătorit la Moscova în ajunul alegerilor prezidențiale din 2009.

„În 1989, fondatorul lor suna la Moscova să ceară ajutor, în 2009, candidatul lor mergea la Moscova să ceară sprijin, acum vor să aducă Moscova în Parlament, nici nu mai e nevoie să se deplaseze până acolo.”, a precizat președintele PNL.

Practic, Nicolae Ciucă susține că a oferit șansa către PSD să se orienteze către Occident, însă aceștia au ales drumul Moscovei și al instaurării unui regim autocratic, pentru a controla toată România.

„Acesta este modul de a face politică al PSD, neschimbat de 34 de ani. Le-am oferit ȘANSA de a face politică altfel, de a privi spre Vest, nu spre Est. Degeaba te duci să mănânci la McDonalds, dacă tot Matrioșka aduci la masă. Și câțiva cartofi prăjiți pentru Hrebenciuc. Apelul meu este către români, să vină alături de mine, în primul și în al doilea tur de alegeri, pentru a putea evita ca PSD, Marcel Ciolacu și meditatorii lui să controleze toată România. Sunt singurul candidat care are puterea de a-i opri și de a păstra România pe o traiectorie democratică, cu valori liberale și echitabile.”, își încheie Nicolae Ciucă postarea.

DailyBusiness
Prețurile la energie și gaze rămân sub control până în primăvară, anunță Sebastian Burduja
Spynews
“Dezamăgirea zilei”. Au divorțat, dar s-au împăcat. Andrei și Cristina de la Insula Iubirii au isterizat din nou internetul / VIDEO
Bzi.ro
Loredana Groza i-a dansat pe masă lui Mihai Bobonete: „Ce nu fac eu pentru bani?!”
Fanatik.ro
Cum te omoară, de fapt, aragazul. 40.000 de europeni își pierd viața în fiecare an. Este o problemă mult mai gravă decât am crezut
Capital.ro
CRESC IAR pensiile în România. Se dă vot în Parlament mâine, 29 octombrie: Nu e o recalculare dublă
Playtech.ro
Imagini de senzație de la nunta lui Iancu Sterp. Mirele a atras toate privirile, cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
Din 2025, impozitul pe pensii dispare complet!
Adevarul
Porecla șocantă pe care Mohamed Al-Fayed i-a dat-o Prințului Philip. Ce legătură avea cu accidentul în care au murit Prințesa Diana și fiul său Dodi
wowbiz.ro
Cum au apărut Culiță Sterp și Daniela Iliescu la nunta lui Iancu și a Denisei Coțolan, după ce au lipsit de la cununia civilă! Gestul logodnicei artistului a atras imediat atenția tuturor
Spynews
Ștefan Floroaica, schimbare de look! Ce tunsoare și-a făcut actorul din Lia - soția soțului meu / FOTO
Spynews
Delia, accidentare în timpul cursei de pe munte. Ce a pățit cântăreața: „Imagini șocante”
Evz.ro
A murit un cunoscut actor român. Medici nu au mai putut face nimic
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
kanald.ro
La ce oră începe ceremonia de decernare a Balonului de Aur 2024! Cum va putea fi urmărită din România
Cancan.ro
Iancu, derapaj uluitor despre Daniela Iliescu. Culiță a intervenit instant: 'Stai parcat'
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Tragedia a lovit din nou. S-a mai stins o legendă: A transformat modul în care concepeam muzica
StirileBZI
Cei care au centrală termică trebuie să știe asta: Cum setezi corect termostatul
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii, prinsă la hotel cu celebrul milionar
stirilekanald.ro
Andrei, mort după ce fosta iubită l-a lovit cu mașina! Detalii de ultimă oră
substantial.ro
HUR și rezistența ucraineană au sabotat un pod feroviar în Berdiansk
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! S-a aflat cine CÂȘTIGĂ ALEGERILE PREZIDENȚIALE din AMERICA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Mori cu zile în spitalele din România: Pacient operat greșit și infectat cu bacterii nosocomiale la Spitalul Județean Slatina