Nicolae Ciucă, convins că PSD va pierde alegerile prezidențiale în fața dreptei: „Marcel înțelege, că e băiat deștept”. Ce spune șeful PNL despre posibilitatea de a numi premier un social-democrat

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că la alegerile prezidențiale se va păstra tradiția din ultimii 20 de ani, iar candidatul PSD Marcel Ciolacu va pierde în turul doi în fața sa.
Filip Stan
26 aug. 2024, 23:17
Nicolae Ciucă, convins că PSD va pierde alegerile prezidențiale în fața dreptei: „Marcel înțelege, că e băiat deștept”. Ce spune șeful PNL despre posibilitatea de a numi premier un social-democrat
Nicolae Ciucă e de părere că PSD-ul nu are nicio șansă la alegerile prezidențiale

Nicolae Ciucă a declarat luni seară, la Antena 3, că în turul doi al alegerilor prezidențiale, contracandidatul său de la PSD Marcel Ciolacu va pierde în fața lui, românii respectând tradiția ultimilor 20 de ani.

„A devenit o tradiție și cum suntem un popor care ne mândrim cu tradițiile, să fim convinși că în acest an vom respecta tradiția. Când vine vorba de un președinte de dreapta românii au acel simț. Așa cum am văzut la Congres, PSD vrea totul. PSD nu poate avea totul, să aiba și Guvernul, să aiba și Președintele, altfel ne întoarcem la partidul stat. Românul e mai inteligent ca noi și face astfel încat să echilibreze puterea în stat”, a zis Ciucă. „În acest an se va păstra tradiția ca PSD să piardă prezidențialele”, a adăugat Ciucă.

El a continuat spunând că Ion Iliescu este „primul și unicul președinte PSD al țării”. „Marcel înțelege, că e băiat deștept”, a adăugat Ciucă.

La remarca realizatorului că Ciolacu ar putea deveni, totuși, al doilea președinte PSD din istorie, Ciucă a răspuns: „Eu nu cred”.

Acesta a continuat spunând despre Marcel Ciolacu că este „prea ales”, fără să ofere detalii.

Întrebat dacă are ceva să îi transmită ceva liderului PSD, Ciucă a spus: „Mesajul meu pentru Ciolacu este să continue cu responsabilitate să guverneze țara și ce vreau să-i transmit personal îi voi transmite față în față sau printr-o convorbire telefonică sau un mesaj când nu putem să ne vedem”.

Citește și: Marcel Ciolacu transmite un mesaj de stabilitate: „În viitor nu văd altă coaliţie decât cu PNL”

Nicolae Ciucă se dă în lături de la numirea unui premier social-democrat

Nicolae Ciucă a spus că va „reflecta” dacă va numi sau nu un premier PSDS, în cazul în care el câștigă alegerile prezidențiale și social-democrații ies pe primul loc la parlamentare.

Realizator:Pe cine veți numi premier dacă PSD va fi pe primul loc la parlamentare?

Nicolae CiucaSă vedem ce va decide poporul român.

– Am pus ipoteza asta pe masă, PSD pe primul loc, PNL pe locul doi, pe cine numiți prim-ministru?

– E o întrebare la care voi reflecta.

Întrebat dacă Marcel Ciolacu ar fi prima sa opțiune, Nicolae Ciucă a răspuns scurt: „Nu”.

„Până atunci se pot întâmpla multe. De ce să creez o speranță pe care nu pot să o îndeplinesc după aia?”, a adăugat șeful PNL.

Ciucă, conștient de adevăratele sale șanse la șefia țării

Nicolae Ciucă a delcarat că, având în vedere sondajele din ultima perioadă, mai are mult de lucrat pentru a ajunge să fie votat președinte.

„A fost un sondaj ieri care dădea PNL pe locul 2, pe mine pe locul 2. Astăzi, instant apare un alt sondaj care schimbă total ierarhia. (…) Niciunul dintre candidați nu se află deasupra partidului, pentru că așa este în momentul de față și așa a fost… Înseamnă că am eu mai mult de lucru și voi lucra… Sunt conștient și voi merge în teritoriu și mă voi întâlni cu liderii de filială, cu primarii, cu consilierii, pentru că ei sunt cei care transmit mai departe mesajul, ei sunt cei cu care ne coordonăm și ne însuflețim pentru a avea o campanie eficientă”, a spus Ciucă.

Potrivit unui sindaj de opinie CURS realizat la nivel național, în perioada 6 – 22 august, mai mulți candidați au șanse să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale. Dacă alegerile prezidențiale ar avea loc duminica viitoare, electoratul ar vota altfel:

  • Marcel Ciolacu (PSD) – 32%
  • Nicolae Ciucă (PNL) – 19%
  • Mircea Geoană (independent) – 15%
  • George Simion (AUR) – 14%
  • Elena Lasconi (Alianța Dreapta Unită) – 11%
  • Diana Șoșoacă (SOS) – 5%
  • Altul (sub 1% fiecare) – 4%

Citește și: Marcel Ciolacu anunţă măsuri pentru ca pensionarii să nu piardă bani după recalculare: „I-am cerut ministrului Finanţelor să facă o simulare, să vedem exact câte persoane intră în această zonă, astfel încât să nu piardă oamenii”

Nicolae Ciucă, comparație între talibani și PSD-iști

Președintele PNL, fost general și comandant în misiuni din Afganistan și Irak, a vorbit despre activitatea sa militară și povestea că și-a expus experiența în cartea pe care urmează să o lanseze.

Întrebat dacă i-a fost mai greu cu talibanii sau cu PSD-iștii, Nicolae Ciucă a izbucnit în râs: „Fiecare cu tehnicile proprii, de aceea e nevoie de foarte multă adaptabilitate, uneori și de flexibilitate”.

Ciucă: „Indiferent de ce se va întâmpla, PNL nu va dezerta de la guvernare”

Nicolae Ciucă afirmă că PNL consideră că datoria sa este să continue guvernarea, indiferent de rezultatul alegerilor.

„Îmi place că, odată la ceva timp, când are loc câte o activitate politică, mai ales una de anvergură, vedem că este pusă în valoare relaţia din interiorul coaliţiei. Ca atare, ceea ce trebuie scos în evidenţă şi ceea ce doresc să scot în evidenţă în acest moment este faptul că, indiferent de ceea ce se întâmplă în interiorul coaliţiei, datoria noastră este să continuăm guvernarea”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Acesta a subliniat că el și miniștrii PNL nu vor renunța la guvernare: „Indiferent ce se va întâmpla, Partidul Naţional Liberal nu va dezerta de la guvernare, iar dacă în urma acestor atacuri se poate desluşi ceva, eu cred că este următorul aspect, şi anume că, dacă nu le mai convine de PNL la guvernare să-şi asume bărbăteşte, să ne spună şi ştim ce avem de făcut. Altfel, să păstreze linia de decenţă, de onestitate, de tot ceea ce înseamnă un partener în interiorul coaliţiei”.

Președintele PNL a făcut apel la decență din partea PSD, fiind de părere că: „se poate desfăşura şi actul de guvernare, se poate derula şi o campanie prezidenţială în limitele de decenţă acceptate”.

Întrebat dacă s-ar putea dezbina coaliția până la alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă a afirmat: „Eu îmi doresc să nu, am spus-o şi o repet, Partidul Naţional Liberal nu va dezerta de la guvernare”.

La rândul său, Marcel Ciolacu a afirmag că acest guvern va funcționa până la alegerile din decembrie și a subliniat faptul că nu vede în viitor altă coaliție în afară de cea cu PNL.

Spynews
Ai văzut-o pe fetița din imagine? Dacă da, sună la 112! Alexia are 13 ani și a dispărut / FOTO
Bzi.ro
Diana Munteanu, pictorial provocator la plajă, la 45 de ani! S-a fotografiat în costum de baie și i-a înnebunit pe fani!
Fanatik.ro
Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza pentru septembrie. Când încep să vină ploile și să scadă temperaturile în București
Capital.ro
Inspecție tehnică la patru ani de la prima înmatriculare. Test obligatoriu de verificare tehnică
Playtech.ro
ȘOCANT Cum a ajuns să arate acum Gabriela Szabo. Este de nerecunoscut la 48 de ani
DailyBusiness
Apar PĂDURI în mijlocul oraşelor. Acești români vor respira un aer mai curat!
Adevarul
Decizii de recalculare a pensiilor blocate la poștă în toată țara. „Pur și simplu ne spun: următoarele decizii opriți-le de la distribuire”
Spynews
Cristian Marinescu și Deni Stavăr de la Mireasă, ceartă aprinsă în fața tuturor. De la ce a pornit totul. Cum a reacționat Antonia, fosta iubită a bărbatului
Spynews
Bunicul Luizei Melencu, mărturisiri uluitoare. Gheorghe Dincă nu ar fi ucis-o pe adolescenta de 18 ani
Evz.ro
Se schimbă pragul de impozitare a pensiilor. Măsura intră în vigoare în luna octombrie
Ego.ro
SECRET: Ce să pui în zacuscă pentru un gust unic
Prosport.ro
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Noua analiză de sânge a pânzei în care a fost îngropat Iisus răstoarnă tot ce se ştia! Detalii de magnitudine biblică
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Iulia, studenta moartă după operația din Turcia, urmează să fie repatriată! Cum va fi adusă înapoi în țară și de ce familia nu are voie să-i deschidă sicriul
Capital.ro
Elena Udrea e despărțită de Adrian Alexandrov. Ce a făcut tatăl fiicei sale (FOTO)
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
stirilekanald.ro
"O tragedie, păcat". Și-a ucis unchiul pentru a o salva! Un tânăr din Mehedinți riscă să meargă la închisoare după ce l-a lovit mortal pe bărbatul care îi bătea bunica
substantial.ro
Tribunalul Suprem Elvețian analizează recursul Federației Române de Gimnastică privind concursul de sol de la Jocurile Olimpice
MediaFlux
Pensionarii vor primi ACEASTĂ SCRISOARE! Sunt vizate 5 milioane de oameni
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...