Nicolae Ciucă, despre alianța cu PSD: ”Oamenii nu uită ordonanța care i-a scos în stradă, 10 august, nici nu le cere nimeni să uite”

Președintele PNL și candidatul liberal pentru alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă, admite că alianţa la guvernare cu PSD a fost „un moment greu de înţeles şi greu de explicat”, el mărturisind că alăturarea de PSD este „o problemă” care trebuie „explicată de fiecare dată” în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.
Mircea Filipescu
13 sept. 2024, 09:03
Nicolae Ciucă, despre alianța cu PSD: ”Oamenii nu uită ordonanța care i-a scos în stradă, 10 august, nici nu le cere nimeni să uite”

„A fost un moment, cu o decizie politică, pe o construcţie politică greu de înţeles şi greu de explicat, pentru că sunt foarte membri ai PNL, simpatizanţi liberali, care nu înţeleg chestiunea aceasta. Eu merg pe stradă şi vorbesc cu oamenii şi singurul lucru care-mi spun: «dom-le, da…cu PSD-ul?» Zic: «Oameni buni, în această construcţie politică am reuşit să trecem ţara…»”, a declarat Nicolae Ciucă, joi seară.

Întrebat dacă este pentru el o problemă alianţa cu PSD în această campanie electorală, Nicolae Ciucă a răspuns: „Este o problemă pe care trebuie să o explicăm de fiecare dată”.

„Eu sper să înţeleagă. Este greu de convins un om care îşi aduce aminte de toate problemele care au fost generate în perioada în care au fost luate nişte decizii de nişte lideri ai Partidului Social Democrat şi oamenii nu pot să uite, nu pot să treacă uşor peste asta. Ne aducem aminte de toate acele chestiuni cu Ordonanţa care a scos sute de mii de oameni în stradă, 10 august, deci sunt chestiuni pe care oamenii nu le uită şi nici nu le cere nimeni să le uite”, a adăugat liderul liberal, la Antena 3.

Ciucă a explicat și care crede că sunt atuurile sale în cursa electorală, menționându-l pe Marcel Ciolacu ca principal contracandidat.

„În momentul de faţă, principalul contracandidat este Marcel Ciolacu, pentru că este liderul PSD, partid cu bază consistentă în electoratul din România”, a spus acesta, înainte să se refere și la ceilalți candidați.

Citește și: Nicolae Ciucă susține că Elena Lasconi „nu are curaj” și nici „pregătirea necesară” pentru a fi președinte. În același timp, el spune că va fi „un președinte care va munci alături de poporul român”

„Îi tratăm cu respectul cuvenit pentru un contracandidat, dar cel care cu adevărat reprezintă o provocare pentru turul al doilea este Marcel Ciolacu”, a adăugat liderul PNL.

Preşedintele PNL spune despre sine că e un politican „atipic”, în timp ce Geoană „vine din istoria politicii post-decembriste”.

„Legat de doamna Lasconi, o cunosc de cu ceva timp în urmă, am avut şi întâlniri faţă în faţă, am discutat şi la telefon. Dacă privim în backgroundul profesional al domniei sale, când vine vorba de ceea ce înseamnă conducerea unei ţări şi când vine vorba de prerogativele preşedintele una dintre aceste prerogative este cea de preşedinte al CSAT.  Acolo sunt probleme şi decizii care presupun o anumită pregătire profesională şi un anumit curaj de a lua decizii. Ca atare, diferenţa rezidă tocmai din această parte pe care consider că doamna Lasconi nu o are”, a explicat Ciucă.

Nicolae Ciucă a refuzat să menţioneze numele premierului pe care l-ar dori, în cazul în care ar câştiga alegerile prezidenţiale, dar recunoaşte că Ilie Bolojan a fost în cărţi.

„Dacă aş face această nominalizare, aş fi nedrept faţă de toţi cei pe care îi avem în analiză la nivelul partidului, dar vă asigur că avem persoana care să fie nominalizată ca premier din interiorul Partidului Naţional Liberal”, a afirmat Ciucă.

El a fost întrebat şi despre declaraţia Elenei Lasconi, care spunea că, dacă ar ajunge la Cotroceni, l-ar propune pe preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, pentru funcţia de premier.

Preşedintele PNL a răspuns că Lasconi a aflat probabil că liberalii şi Ciucă personal au vorbit cu Bolojan şi au încercat să îl convingă „să vină la următorul nivel administrativ”, adică pe poziţia de premier. „Domnia sa a zis că în acest moment, după atâţia ani de activitate, nu-şi doreşte să mai continue decât mandatul pe care îl are acum”.

Citește și: Traian Băsescu îi răspunde lui Mircea Geoană: „I-am administrat două bătăi, îi înțeleg resentimentele”

Spynews
Cum arată părul natural al Biancăi Drăgușanu. Multe femei și-ar dori să îl aibă așa fără niciun efort | FOTO
Bzi.ro
El este noul „Burlac”! Sunt și 27 de bărbați care râvnesc la el!
Fanatik.ro
Este cea mai bogată țară din Europa și caută muncitori. Salariul mediu pleacă de la 6.118 euro pe lună
Capital.ro
S-a stins marele actor! Toți l-am iubit și l-am urmărit la TV
Playtech.ro
Alfred Bulai a ieșit din închisoare! Ce a declarat când a aflat că e cercetat în arest la domiciliu
DailyBusiness
Vechimea în muncă, IGNORATĂ. Pensiile mici rămân NESCHIMBATE
Adevarul
Febra și metoda „șosetelor umede”. Ce spun specialiștii despre remediul natural la modă pe tot globul
Spynews
Nuntă în familia lui Sorinel Copilul de Aur! Fratele lui, Adi de Adi, s-a căsătorit. Imagini de la eveniment / FOTO
Spynews
Liviu Vârciu recunoaște că a înșelat-o pe Anda Călin. Cum a convins-o să îl ierte: "Nu pot trăi fără ea"
Evz.ro
Plafonările de prețuri, ilegale! Ce urmează pentru România
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Cine e femeia din casa lui Alexandru Ciucu. Afaceristul, vacanțe în Italia și Grecia alături de doamna Mădă și de soțul ei, după despărțirea de amantă
Playsport.ro
Cea mai frumoasă sportivă din România s-a retras la 29 de ani și are un job cu totul neobișnuit. Din ce face bani
kanald.ro
Decizie de ultimă oră privind recalcularea pensiilor. Anunțul vine din partea Ministrului Muncii: „Nicio pensie..”
Capital.ro
Anunț pentru românii care au număr la casă. E OBLIGATORIU
StirileBZI
Luxemburgul caută muncitori români. În anumite domenii, salariul este de 6.000 de euro pe lună.
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă
substantial.ro
Accident tragic pe E85: Pilotul Andrei Piedemonte și-a pierdut viața
MediaFlux
CUTREMUR în ALEGERI! Cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...