Nicolae Ciucă, despre candidatura la prezidenţiale, lepădarea de Nicuşor Dan şi comasarea alegerilor: „Nu mă dau înapoi”

Fostul premier a prezentat cifre privind creşterea economică, absorbţia fondurilor europene, investiţiile străine directe şi demararea de mari proiecte de investiţii. Ciucă este de părere că scorul electoral al AUR, foarte apropiat de cel al PNL, conform sondajelor de opinie recente, este unul ”mobilizator” pentru liberali.
Mircea Filipescu
31 ian. 2024, 08:26
Nicolae Ciucă, despre candidatura la prezidenţiale, lepădarea de Nicuşor Dan şi comasarea alegerilor:
Nicolae Ciucă aruncă bomba despre alegerile de anul viitor!

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că ”nu se va da înapoi de la o eventuală candidatură” pentru funcţia supremă în stat din partea formaţiunii politice pe care o conduce, el subliniind că nu poate cere partidului să se mobilizeze pentru alegeri şi să ”stea deoparte şi să privească”. El adaugă că pentru PNL, în acest moment, prioritatea este să continue să asigure stabilitatea guvernării.

Întrebat, marţi seară, dacă va fi candidatul PNL pentru funcţia supremă în stat, Nicolae Ciucă a răspuns că nu poate cere partidului să se mobilizeze şi el să ”stea deoparte şi să privească”.

”Am să vă răspund direct: în atribuţiile funcţiei preşedintelui Partidului Naţional Liberal este şi această prevedere de a-şi asuma candidatura la care, împreună cu partidul, se va decide. Eu nu pot să mă duc în faţa Partidului Naţional Liberal şi să le solicit să se mobilizeze, să îi îndemn la tot ceea ce înseamnă competiţia electorală pentru acest an şi să stau deoparte şi să privesc sau doar să coordonez ceea ce se întâmplă în partid”, a afirmat Nicolae Ciucă, la Antena 3.

Ciucă a subliniat că nu se ”dă înapoi” de la o eventuală candidatură. ”În momentul de faţă, sigur, nu este momentul, nu şi-a anunţat nimeni candidatura, nu este momentul pentru o astfel de candidatură. Am menţionat şi susţin că, în acest moment, prioritatea noastră este să continuăm să asigurăm stabilitatea guvernării, să continuăm să ne preocupăm de toate aceste probleme care, iacătă, sunt cât se poate de evidente şi sunt provocări de zi cu zi la nivelul guvernării, iar în momentul în care va veni vremea să ne asumăm şi această candidatură, o vom face. Cert este că, în momentul de faţă, împreună cu Partidul Naţional Liberal şi împreună cu activul de partid, vom decide şi acest demers de la care, pentru că m-aţi întrebat direct, vă răspund la fel de direct, nu mă dau înapoi”, a adăugat Ciucă.

 

Nicolae Ciucă, despre susţinerea pentru Nicuşor Dan: Din toate datele de până acum rezultă foarte clar – desigur, luăm în calcul şi poziţionarea domnului primar alături de cealaltă formaţiune politică – să nu mai acordăm sprijinul politic domnului primar

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că PNL va merge ”singur” în alegerile din acest an, inclusiv la cele pentru Primăria Capitalei, precizând că PNL nu îl va susţine pe Nicuşor Dan pentru un nou mandat la Primăria Generală a Capitalei.

”Am nominalizat şi avem o conducere la nivelul filialei Bucureşti, domnul ministru Sebastian Burduja este preşedintele filialei Bucureşti, preşedinte interimar. Împreună cu colegii din filială au avut – şi sper ca pe 1 februarie să finalizeze procesul de analiză a tot ceea ce a însemnat decalogul pe care l-am înaintat domnului primar (Nicuşor Dan – n.r.). Şi din toate datele de până acum rezultă foarte clar că – desigur, luăm în calcul şi poziţionarea domnului primar alături de cealaltă formaţiune politică – să nu mai acordăm sprijinul politic domnului primar, iar Partidul Naţional Liberal să îşi asume un candidat propriu la Primăria Capitalei”, a declarat Nicolae Ciucă, marţi seară, la Antena 3.  El a precizat că PNL ”va merge singur” în alegerile din acest an.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, celor care spun că partidul vrea comasări de alegeri pentru că l-ar avantaja electoral: Nu avem de ce să ne temem, am făcut lucruri la guvernare

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, admite că, aflat la guvernare din anul 2020, PNL este supus ”erodării imaginii”, însă susţine că partidul nu are niciun motiv să se teamă de alegerile care urmează. El răspunde astfel celor care consideră că PNL susţine comasarea unor runde de alegeri pentru a avea un câştig electoral.

Gabriela Firea, supărată că nu a fost anunțată oficial candidat PSD la Primăria Capitalei: „Dacă sunt pregătită să candidez, înseamnă ca mi-am facut o analiză serioasă și că sunt un candidat valabil prin energia mea, prin pregătirea mea”

”Partidul Naţional Liberal şi-a asumat să intre în alegeri prin forţe proprii, prin motto-ul «Prin noi înşine». Este un motto pe care nu l-am asumat doar pentru a ne mobiliza activul nostru de partid, ci este un motto prin care noi credem că putem să redăm românilor încrederea în ceea ce am realizat, realizăm şi vom putea să realizăm de aci înainte. Sincer, vă pot spune fără niciun fel de limitare, că nu are de ce să ne fie teamă sau ruşine să ieşim în alegeri. Este adevărat, ne aflăm la guvernare din 2020 şi tot ceea ce presupune procesul acesta, al guvernării, presupune erodare, presupune nemulţumire, nu toate deciziile au fost pe măsura aşteptărilor cetăţenilor. Şi atunci, există acea erodare care se vede în sondaje doar când nu sunt cifre care să ne sperie. Nu avem de ce să ne temem, am făcut lucruri la guvernare”, a afirmat Nicolae Ciucă, marţi seară, la Antena 3.

Fostul premier a prezentat cifre privind creşterea economică, absorbţia fondurilor europene, investiţiile străine directe şi demararea de mari proiecte de investiţii.

Sorin Grindeanu, anunț de ultimă oră despre varianta candidaților PSD-PNL în tandem la alegeri! „Un partid să aibă funcția de președinte, iar celălalt cea de premier”

Ciucă este de părere că scorul electoral al AUR, foarte apropiat de cel al PNL, conform sondajelor de opinie recente, este unul ”mobilizator” pentru liberali.

”Este mobilizator pentru noi că trebuie să fim mai aproape de oameni, să le explicăm oamenilor ce am făcut, să recunoaştem ce am făcut, să ne punem cenuşă în cap pentru ceea ce nu am făcut bine, oamenii vor aprecia această onestitate şi sinceritate. Noi avem ce le spune oamenilor ce am făcut. Ceilalţi ce spun, ce au făcut?”, a adăugat Ciucă.

Ciucă e de părere că manifestările extremiste ar ”îngreuna şi mai mult” situaţia în care România se află.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Noi TESTE pentru șoferii din România. Ce analize sunt obligați să facă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Un bărbat atacat de urs în Sântioana, județul Bistrița-Năsăud
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!