Nicolae Ciucă a precizat că în PNRR nu e trecută nicio valoare a pragului, ci a fost asumat să se reducă pragul, lucru care s-a întâmplat de la 1 milion la 500 de mii.
”Dacă era atât de uşor de rezolvat din punct de vedere politic, se rezolva. Aici, este vorba despre subiecte tehnice, concrete, care trebuie rezolvate de către cei îndrituiţi. În momentul de faţă avem sute de mii de IMM-uri. Aceste sute de mii de IMM-uri au o cifră de afaceri de peste 150 de miliarde de lei, motiv pentru care, dacă stăm să ne gândim ce ar însemna o decizie de reducere a pragului, trebuie să cumpănim, să vedem cât se pierde dacă se închid aceste întreprinderi. Pentru că nu este vorba doar de bani. Haideţi să ne gândim la locurile de muncă. Fiecare micro-întreprindere are cel puţin doi angajaţi. Nu vorbim doar de aceşti bani pe care România ar putea să-i piardă. Este vorba de o sumă de 300 de milioane de euro. Poate că, dacă punem în balanţă, vom vedea că vom câştiga mai mult dacă menţinem aceste microîntreprinderi funcţionale faţă de banii care ni se reduc din cerere”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat când va discuta cu premierul Marcel Ciolacu, în coaliţie, despre decizia privind reducerea pragului la IMM-uri.
Nicolae Ciucă a spus că în PNRR nu e trecută vreo valoare a pragului. ”În PNRR a fost trecut, asumat, să se reducă pragul. Ceea ce s-a întâmplat. S-a redus pragul de la 1 milion la 500 de mii. Ca atare, atunci când este vorba de negocieri, cei care se prezintă ca fiind foarte buni negociatori, să meargă să negocieze, pentru că e vorba de economia României, e vorba de locurile de muncă ale românilor. Este o linie roşie a Partidului Naţional Liberal”, a completat Ciucă.
Întrebat ce se întâmplă dacă cei de la Guvern decid scăderea pragului pentru IMM-uri, Nicolae Ciucă a răspuns: ”Aşteptăm comunicarea finală de la Bruxelles şi după aceea luăm decizia”.