Întrebat despre candidatura lui Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă a explicat că situația este similară cu cea de acum 20 de ani, când alegerile prezidențiale s-au suprapus cu cele parlamentare.
„Este vorba despre o situație similară de acum 20 de ani, atunci când alegerile prezidențiale s-au suprapus cu cele parlamentare. Și atunci, dar și acum, e vorba de dreptul fiecărei persoane de a alege și de a fi ales.”, a declarat președintele PNL, la Realitatea Plus.
Cu privire la momentul propunerii legislative, Ciucă a subliniat că nu este vorba despre o inițiativă dedicată președintelui Iohannis.
„Nu este făcută doar pentru Iohannis, este vorba de o propunere legislativă ce va fi votată în Parlament, abia atunci va fi valabilă. Nu este vorba de a forța.”, a punctat acesta.
Discuția s-a îndreptat și către posibila susținere a lui Mircea Geoană, fost membru PSD, pentru o funcție importantă. Ciucă a clarificat că această posibilitate nu există.
„Eu, să mă retrag? Niciodată! Cum putem susține un fost membru PSD? A fost 5 ani conducătorul PSD!”, a răspuns Ciucă.
Despre relația cu Eduard Hellvig, Nicolae Ciucă a declarat: „Cu Eduard Hellvig am o relație bună de pe vremea când eram ministru al Apărării. Ușa PNL va fi mereu deschisă pentru Hellvig”.
În ceea ce privește problema pensiilor militarilor, Ciucă a afirmat că există inechități care trebuie corectate.
„Este o problemă legată de aplicarea Legii 223, care a produs inechități. Am convenit ca până săptămâna viitoare să venim cu o variantă.”, a declarat liderul liberal.
Referitor la posibilitatea de a limita mandatele șefilor din servicii, liderul PNL a afirmat: „Cum sunt limitate mandatele pentru funcțiile relevante, e important ca și cele ale șefilor serviciilor să fie limitate.”
În ceea ce privește alocarea a 3% din PIB pentru armată, Ciucă a declarat că este necesară o reacție rapidă în contextul situației din Ucraina.
„Vă asigur că dacă Rusia ajunge la gura Dunării, atunci vom aloca cel puțin 4-5% din PIB pentru armată.”, susține generalul Ciucă.