Nicolae Ciucă, despre vizita în Ucraina: „Am fost în Irpin şi Borodianka. Am văzut dezastrul, trupele ruse au atacat și zonele rezidențiale”

Premierul României, Nicolae Ciucă, a dezvăluit, miercuri seara, că în în timpul vizitei efectuate în Ucraina i s-a confirmat faptul că trupele ruse au distrus și zonele ocupate de civili, fără să se gândească vreun moment la viețile oamenilor.
Filip Stan
27 apr. 2022, 21:51
Nicolae Ciucă, despre vizita în Ucraina:

Nicolae Ciucă a vorbit despre experiența trăită în timpul vizitei făcute în Ucraina bombardată de ruși.

„Am fost în cele două localităţi – Irpin şi Borodianka – şi am putut să văd la faţa locului tot ceea ce poate să constituie dezastrul rămas în urma loviturilor şi în urma atacurilor pe care forţele armate ruse le-au executat în zonele rezidenţiale fără să ţină cont de absolut deloc de faptul că în acele blocuri locuiesc persoane.

„Imaginile sunt cât se poate de relevante şi reflectă ceea ce s-a întâmplat la faţa locului. Văzându-le în realitate, dincolo de emoţie, partea personală, partea umană este absolut devastatoare pentru că stând în faţa acestor clădiri distruge, văzând şcolile şi spitalele distruse, poţi să realizezi că nimic din ceea ce presupune a se respecta în legile şi principiile armate prin care zonele cu civili, clădirile, să fie cu adevărat protejate”, a dezvăluit şeful Executivului.

Nicolae Ciucă condamnă Rusia pentru atacarea zonelor civile în Ucraina. „Este absolut inadmisibil şi incredibil! România condamnă aceste atrocităţi, aceste crime de război”

„Cariera mea este de militar şi am mai fost în astfel de zone de conflict, am mai văzut astfel de imagini, dar niciodată atât de zguduitoare. Pentru mine, orice minimă înţelegere faţă de această manifestare este imposibilă. De-a lungul carierei am fost învăţaţi să facem ceea ce ţinte de profesia noastră pentru a ne apăra ţara şi atunci când a fost să ne îndeplinim misiunile, principala noastră provocare a fost să evităm şi să reducem la minimum pierderile colatarale, să protejăm vieţile civililor, să protejăm obiectivele care fac parte din patrimoniu, care fac parte din asigurarea serviciilor medicale şi de învăţământ. Este absolut inadmisibil şi incredibil! Am susţinut la întâlnirile pe care le-am avut cu premierul şi cu preşedintele poziţia României de a condamna aceste atrocităţi, aceste crime de război”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Aceste crime nu trebuie să rămână nepedepsite”, a punctat premierul Ciucă.

„Au fost alocate fonduri pentru a susţine demersurile şi investigaţiile derulate prin Curtea Penală Internaţională. De asemenea, am discutat posibilitatea ca experţi români să poată să participe la cerere, la derularea investigaţiilor în teren.  Aceste crime nu trebuie să rămână nepedepsite”, a afirmat şeful Executivului.

Citește și Nicolae Ciucă, detalii despre vizita efectuată în Ucraina, în plin război. „A fost o vizită cât se poate de importantă. Situaţia va evolua şi e nevoie în continuare de sprijin”

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!