”E chiar mai mult de atât. El a vorbit de 10-20 de voturi, dar eu cred că este vorba de mai mult decât atât. Chiar dacă nu este vorba de o abordare ilegală, este vorba de o acțiune împotriva democrației și a moralității. Există sondaje care indică o prezență la vot de aproximativ 60%. Comparativ cu ce deține în prezent, este un număr de voturi necesar pentru a trece în turul 2. Dar eu cred că este vorba de mult mai mult de 10-20 de voturi. Marcel Ciolacu are un bazin tradițional și asta îi permite să joace în primul tur, că în turul II s-a văzut că nu mai au cum să joace”, a spus Nicolae Ciucă, la România TV.
Citește și Nicolae Ciucă, anunț decisiv în lupta pentru președinție. Top cinci decizii pregătite de șeful PNL
Întrebat dacă a mai vorbit cu Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă a spus că nu. Moderatorul Victor Ciutacu i-a amintit că Marcel Ciolacu a făcut și un banc despre faptul că Nicolae Ciucă nu răspunde, ”știți cum e, el se ascunde, dar nu-l caută nimeni”.
”Vedeți că n-a uitat, tot la Ceaușescu se întoarce, tot la Partidul Comunist. Chiar dacă m-ar fi sunat, nu i-aș fi răspuns. Știți cum se spune, la un telefon distanță nu se rezolvă problemele”, a mai spus Ciucă.
Victor Ciutacu : Sunteți formal într-o coaliție cu PSD. V-ați succedat la pârghiile Executivului. Nu l-ați mirosit 3 ani de zile pe Ciolacu?
Nicolae Ciucă : Nu este vorba de ultimii 3 ani de zile. Este vorba de problema comisarului european, este vorba de ceea ce am discutat pentru eliminarea inechităților din rândul pensiilor, problema pensiilor pentru mineri și a celor cu grupa de muncă ce necesita o adaptare la noua legislație. Am discutat aceste angajamente cu Marcel Ciolacu și am avut încredere.
Victor Ciutacu : Care ar fi fost interesul lui Marcel Ciolacu? Pierde voturi de la acei pensionari: mineri, siderurgiști, militari.
Nicolae Ciucă : Dacă puneți această întrebare, la fel mă întreb și eu. În momentul de față are un bazin electoral care îi asigură un procent consistent și îi permite să joace. Domnul Ciutacu, vorbim de la Ciucă la Victor Ciutacu, ne privesc niște sute de mii de oameni. Lor trebuie să ne adresăm și ei trebuie să înțeleagă aceste aspecte, că ne propunem să facem o politică pentru oameni, nu pentru noi. Trebuie să vorbim despre aceste subiecte și oamenii, câteodată înțeleg, câteodată nu, de multe ori ne întrebăm de ce este scăzut gradul de încredere în politicieni. Pentru că nu ne ținem de cuvânt. Pentru că nu avem o abordare realistă, încercăm să ideologizăm realitatea și n-a ținut, nici pe vremea comuniștilor. Trebuie să fim aproape de oameni și să facem ce vor oamenii, este foarte simplu.